Сергій Глущенко і Валентин Ост’янов отримали сертифікати інструкторів IBA

Сергій Глущенко і Валентин Ост’янов отримали сертифікати інструкторів IBA

Під егідою Міжнародної боксерської асоціації відбулися Курси інструкторів IBA, за підсумком яких міжнародні сертифікати інструкторів IBA отримали двоє відомих українських спеціалістів – Сергій Глущенко і Валентин Ост’янов. Курси проходили в режимі живих лекцій у місті Гельсінкі паралельно з турніром «Джі Бі», який відбувався у ці ж дні (7—10 квітня) у столиці Фінляндії.

Викладачами курсів виступили голова Тренерської комісії IBA Ервін Каде (Естонія), а також Адам Кушер (Польща), Террі Едвардс (Великобританія) та Валентин Ост’янов (Україна) – представник координаційного тренерського штабу збірних команд України, досвідчений тренер з наукової роботи Національної збірної нашої держави.

Один з провідних тренерів-методистів нашого боксу Валентин Ост’янов у коментарі прес-службі ФБУ відзначив: «Звичайно, дуже приємно, що мої знання стають при нагоді молодим спеціалістам, які також набираються досвіду. Усі учасники курсів інструкторів відтепер мають право самі проводити навчання на отримання тренерських ліцензій рівня 1, 2 та 3 зірки IBA. Від себе відзначу той позитивний момент, що курси проходили не в режимі онлайн, як це дуже часто відбувається останнім часом (що, на мій погляд, негативно позначається на ефективності навчання), а наживо».

Старший тренер збірної України серед чоловіків до 22 років Сергій Глущенко, який увійшов до числа всього лише 17 слухачів на курсах та отримав за їхнім підсумком  сертифікат інструктора, також поділився своїми враженнями: «Потрапити до такого інтернаціонального складу учасників – дуже почесно. Разом зі мною навчання проходили спеціалісти з боксу практично з кожного континенту світу, за виключенням Антарктиди. За кілька днів отримав величезний об’єм інформації з методики навчання тренерів, а також тактичної, фізичної, психологічної підготовки спортсменів, планування тренувального процесу… Для всіх учасників семінару також дуже корисними виявилися навчальні відео з методики тренувальних занять. Цікаво, що знялися в цих відеопосібниках спортсмени і тренери збірної України, що дуже тішить. Отримані знання буду використовувати для підготовки як спортсменів, так і молодих тренерів вже у мирній, суверенній Україні! А поки бажаю усім мирного неба та Перемоги!»  

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.