Поза рингом. Анна Лисенко: «Мій ідеальний відпочинок — на березі моря з книгою в руках»

Поза рингом. Анна Лисенко: «Мій ідеальний відпочинок — на березі моря з книгою в руках»

Анна Лисенко — яскрава особистість в історії національного боксу. Вона ще дитиною хотіла стати боксеркою, проте перед тим, як до неї прийшло справжнє визнання, спробувала свої сили в танцях, музиці та малюванні. З часом, однак, любов до боксу взяла своє — в сімнадцятирічному віці Анна Лисенко вперше вийшла на боксерський ринг. Багаторічна праця марно не минула. За 13 років талановита та наполеглива спортсменка стала п’ятою на Олімпійських іграх в Токіо. Цей тріумф, либонь, найпам’ятніший для успішної української боксерки, якій випала честь стати першою героїнею нашої нової рубрики «Поза рингом». У ній спортсмени розкажуть про своє позабоксерське життя.

Аню, де ти зараз знаходишся та чим займаєшся?

— Я зараз перебуваю в Чорногорії на зборах Національної збірної України. Готуємось гідно представити свою країну на прийдешньому чемпіонаті світу, що в наступному місяці відбудеться в Стамбулі.

Ти — дуже красива дівчина, відома широкому загалу як боксерка збірної України, учасниця Олімпіади, проте мало хто знає, якою ти є поза рингом. Розкажи про свої захоплення та улюблені заняття.

— Більшу частину свого часу я віддаю спорту, адже досягнення важких цілей потребує максимальної самовіддачі. Крім того, я дуже люблю займатися домашніми справами. Мені імпонують садівництво, подорожі, прогулянки на природі. Особливе ставлення маю до антикваріату. Люблю збирати старовинні речі, що становлять історико-художню цінність. 

А чи думала ти над тим, ким хочеш стати після закінчення спортивної кар’єри?

— Так. Я собі багато чого напланувала. Однак сім’я в пріоритеті. Адже сім’я — це найголовніше в житті.

Якби не спорт, ким би могла бути?

— Думаю, що, так чи інакше, я стала б спортсменкою. Якби не бокс, то спробувала б себе в інших видах спорту. Спорт — у моїй крові.

Ти закінчила Академію адвокатури України. Хотіла стати юристом?

— Так, попервах я мала намір будувати кар’єру в юриспруденції, але, вчасно розставивши пріоритети, обрала бокс, і анітрохи не шкодую. До слова, я маю дві вищі освіти. Закінчила Академію адвокатури України за спеціальністю юриспруденція, а також вивчилась на педагога в Університеті фіскальної служби України.

Як ти зазвичай відпочиваєш?

— Мій ідеальний відпочинок — на березі моря з книгою в руках. Звичайно, це трапляється нечасто. Самі розумієте, боксерам відпочивати ніколи. Взагалі, я людина сімейна, люблю проводити час з рідними та близькими. Тож дуже ціную час, проведений з родиною та друзями.

Якось в інтерв’ю ти сказала, що одна з твоїх мрій — добудувати будинок, що його починала будувати твоя мама. Чи вдалося вже втілити цю мрію в життя?

— Ремонт ще триває, але зроблено вже багато чого. Я нікуди не поспішаю, адже в домі все треба робити з любов’ю…

Аню, питання, що цікавить багатьох чоловіків-холостяків. Твоє серце вільне чи зайняте?

— …Я не дуже люблю говорити на такі теми. Це дуже особисте

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.