Артем Макогоненко: «До Кіри продовжують надходити запрошення виступати за інші країни»

Артем Макогоненко: «До Кіри продовжують надходити запрошення виступати за інші країни»

З 28 квітня по 1 травня у Німеччині відбудеться міжнародний турнір – «Кубок Балтійського моря», участь в якому братимуть спортсмени юнацького віку (до 14 років) з багатьох держав північної та східної Європи – країн Балтії, Скандинавії тощо. У змаганнях виступлять і близько двох десятків хлопців і дівчат з України.

Однією з найяскравіших учасниць турніру напевно стане юна зірка українського боксу – чемпіонка Європи серед дівчат, багаторазова чемпіонка України Кіра Макогоненко. Вона планує виступити на змаганнях, що стартують вже цього четверга.

Докладніше в ексклюзивному коментарі прес-службі ФБУ розповів тренер і батько Кіри – майстер спорту України з боксу, чемпіон світу і Європи з кікбоксингу Артем Макогоненко.

«Турнір відбудеться у місті Цинновіц на північному сході Німеччини, на березі Балтійського моря, – розповідає Артем. – На жаль, через війну на території нашої держави українські хлопці і дівчата виступлять на цих традиційних змаганнях не в оптимальному складі. Багато дітей залишили свої домівки і перебувають зараз або на Західній Україні, або за кордоном. Тож вони добиратимуться до місця проведення турніру окремими групами. Кіра виступить на «Кубку Балтійського моря» завдяки підтримці наших рекламних спонсорів, за що висловлюємо їм подяку».

Широкомасштабне військове вторгнення РФ в Україну позначилося безпосередньо на долі Кіри Макогоненко і її родини. Їхній житловий будинок у Харкові був фактично зруйнований після влучання ворожої ракети. Дякувати Богу, дівчина разом з батьками завчасно евакуювалася на захід нашої країни, подалі від обстрілів.

«Протягом цих тижнів перебуваємо у Львові. Шукаємо місце для постійного житла, поки у Харкові йдуть активні бойові дії. Тренувальний графік порушувати не хотілося б, адже у цьому році ще потрібно виступити на Чемпіонаті Європи, захистити золоту медаль, яку Кіра завоювала торік. Перед цим будуть ще кілька турнірів, на яких також плануємо виступити, аби втягнутися до змагального процесу. Як кажуть, роби, що маєш, і будь, що буде…Звичайно, існує проблема з нестачею спаринг-партнерів, намагаємося її вирішувати. Але, зрештою, усі ці проблеми – ніщо порівняно з тим, в якому становищі зараз люди на сході України, у нашому рідному Харкові, де у багатьох немає ні їжі, ні даху над головою. Вони ховаються від бомбардувань на станціях метро…», – відзначив тренер і батько юної боксерки.

Артем Макогоненко також розповів, що до Кіри після початку війни продовжували надходити пропозиції від іноземних федерацій із запрошеннями виступати за інші країни.

«На даний момент до нас вже зверталися такі країни, як Сполучені Штати, Німеччина, Австралія, Канада… Ми наполегливо відхиляємо всі ці запрошення, адже бачимо наше майбутнє лише на рідній землі і залишаємося відданими Україні. Будемо надалі жити тут і виступати лише за збірну України. По іншому й бути не може. Ми обовязково переможемо!», – зазначив Артем Макогоненко.

Кіра Макогоненко, у свою чергу, висловила слова підтримки своїм ровесникам – тисячам і мільйонам українських дітей, які у тій чи іншій мірі стали жертвами російської агресії: «Хотілося б їм побажати бути сильними. Нехай ця війна робить вас сильнішими, а не слабшими! І з кожної ситуації, навіть такої страшної, треба виходити більш загартованими – як морально, так і фізично. Турнір у Німеччині стане першим для мене від початку війни. Для мене немає сумнівів, що я вийду на ринг з підвищеною мотивацією».

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.