ПЕРСОНА ДНЯ. ПОЛІНА ЧЕРНЕНКО: «НА БОКС МЕНЕ ПРИВЕЛА БАБУСЯ»

ПЕРСОНА ДНЯ. ПОЛІНА ЧЕРНЕНКО: «НА БОКС МЕНЕ ПРИВЕЛА БАБУСЯ»

Поліна Черненко ще до народження була приреченою стати боксеркою. Її дитинство було непростим, з десяти років вона мешкала з бабусею і, здавалось, не мала жодних перспектив стати спортсменкою. Якби не одне але — складний характер дівчинки.

Саме її характер став дороговказом до світлого боксерського майбутнього, в якому знайшлося місце виступам у різноманітних збірних України, капітанству в національній молодіжці та статусу віце-чемпіонки Європи серед молоді.

Як у житті капітана молодіжної збірної України серед жінок з’явився бокс та що її мотивує прогресувати як боксерку, читайте в спеціальній рубриці «Персона дня».

—   Чому бокс та із чого все починалося?

—  Моє воз’єднання з боксом розпочалося в дитинстві завдяки психологові. Так! Ви не ослухались. Саме дитячий психолог проклав мені шлях у боксерське майбутнє. Я була дуже складною та емоційною дитиною. Бабусі було важко дати мені раду, тож ми звернулися до лікаря-психолога. Він досконально вивчив мою проблему і запропонував займатися боксом. Звичайно, ми з бабусею здивувалися такому «рецептові» лікаря, але дослухалися цієї поради. Як виявилося пізніше, це рішення вирішило мою подальшу долю… Я дуже вдячна своєму психологові за те, що вчасно направив мою енергію в потрібне русло. 

— Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

— Я не уявляю себе без боксу та мрію про успішну спортивну кар’єру. Бокс і постійні заняття спортом — невід`ємна частина мого життя. Більше того, вони стали сенсом мого життя.

— Ваше життєве кредо…

—  Витри сльози і допоможи собі сам!

—  Чи є місце страху в боксі?

—  Авжеж. Не бачу в цьому нічого не поганого!

—  Яким був ваш найважчий бій і чому?

—  Для мене найважчий поєдинок був той, в якому я дебютувала на чемпіонаті України в Харкові. Ба більше, цей бій став другим у моїй кар’єрі. Відтак я не мала взагалі ніякого змагального досвіду… Я дуже нервувала перед своїм дебютом на чемпіонаті України. Мене охоплювала паніка. Але цей бій я виграла! Не пам’ятаю як, але виграла. 

—   Ваша найважливіша поки що перемога – це…

—  Без сумнівів, моє найбільше досягнення в боксі — золото чемпіонату Європи в Грузії. Ми з тренером дуже довго готувалися до цього турніру і вірили в мою перемогу. Так і сталося! Я стала чемпіонкою Європи!

—  Яку мету переслідуєте в боксі?

—  Хочу стати чемпіонкою  світу. Це моя найбільша мрія і я докладу усіх зусиль, щоб вона стала реальністю!

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.