Кіра Макогоненко: «Українські військові —  справжні герої!  Від них залежить майбутнє та цілісність нашої країни…»

Кіра Макогоненко: «Українські військові — справжні герої! Від них залежить майбутнє та цілісність нашої країни…»

У Німеччині завершився престижний міжнародний турнір «Кубок Балтійського моря», учасниками якого стали представники багатьох провідних боксерських країн Європи. На старт, зокрема, вийшли збірні Німеччини, Туреччини, Швеції, Польщі, Бельгії… Проте, не всі країни-учасниці могли похизуватися медалями найвищої проби.
Натомість, збірна Україна здобула п’ятнадцять нагород, а восьмеро її представників — четверо чоловіків і четверо жінок — досягли успіхів у фінальних поєдинках.
Однією з героїнь української збірної в Німеччині стала харків’янка Кіра Макогоненко, яка, окрім золотої нагороди, отримала від організаторів спеціальну відзнаку найкращій боксерці турніру.
Як ця талановита дівчина готувалася до змагань, та кому вона присвятила свої здобутки на «Кубку Балтійського моря», читайте в матеріалі.

— Кіро, ти стала чемпіонкою турніру та найкращою боксеркою змагань. Що ти відчувала після фінального поєдинку, який завершився твоєю перемогою?
— Мене охоплювало одночасно почуття радості та гордості за свою країну. Я їхала до Німеччини лише за перемогою. За перемогою для України! Зараз у нашій країні йде війна. Та щоб у ній перемогти, кожен українець повинен намагатися бути корисним на своєму «полі бою». Моє «поле бою» — це ринг!

— Кіро, розкажи як ти готувалася до «Кубка Балтійського моря»?
— У нинішніх умовах було важко організувати повноцінний тренувальний процес. Попри всі труднощі, мені вдалося підійти до змагань у хорошій формі і навіть виграти золоту медаль. Незважаючи на золото, не скажу, що шлях на вершину був легким. Усі суперниці демонстрували хороший бокс. Та мною правило бажання підняти на ринзі прапор України саме в статусі чемпіонки змагань.

— Кому ти присвятила цю перемогу?
— Я присвятила свій тріумф у «Кубку Балтійського моря» воїнам Збройних сил України, Головному управлінню розвідки та всім патріотам нашої держави. На мою думку, захисники України — перші люди в країні. Вони — герої! Адже захищають нашу країну від російських загарбників. Від цих людей залежить світле майбутнє та цілісність нашої країни! Українські військові — справжні герої! Низький уклін усім, хто боронить нашу землю! Дякую Вам, герої!

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.