Микола Жолтані: «Українці — сильний народ, його не зламати…!»

Микола Жолтані: «Українці — сильний народ, його не зламати…!»

…Президент федерації боксу Закарпатської області Микола Жолтані має угорське коріння, але з дитинства мешкає в Україні, розвиває український бокс та… допомагає українцям у війні з російськими орками.

Прес-служба Федерації боксу України поспілкувалась з Миколою Жолтані та дізналась, чим зараз живе боксерська спільнота Закарпаття та в чому особливість українського менталітету.

Миколо Івановичу, чим Ви займалися напередодні війни?

— Того дня, 23 лютого, ми з дружиною та дітьми гостювали у мого батька в Угорщині. Ми навіть не могли уявити, що наступного дня наше життя і життя усіх українців зміниться назавжди… Проте, маю надію, що ця біда незабаром скінчиться. Більше того, я вірю у те, що Україна переможе. Адже українці — сильний та незламний народ!

— Нам відомо, що Ви допомагали та надавали підтримку багатьом українцям, що опинилися в складних обставинах, зумовлених російською війною?

— Так… Дуже багато людей намагалися виїхати за межі України, щоб врятувати себе та своїх дітей. Перші десять днів існували шалені черги на кордоні. Люди вимотувались і фізично, і психологічно. Тож ми взяли на себе обов’язки годувати та обігрівати цих людей. Причім, робили це цілодобово.

Чим зараз зайнята боксерська спільнота Закарпаття?

— Відверто кажучи, бокс зараз не на часі. Усі боксери займаються тим, що допомагають людям, котрі постраждали внаслідок війни. На мою думку, зараз це найбільш необхідно. До боксу повернемося, коли відсвяткуємо перемогу над росією. Я хочу висловити своє захоплення українцями, які мужньо боронять свою землю від ворога. Повторюсь, українців не зламати!

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.