Ольга Шалімова: «Я докладу максимум зусиль, щоб показати гарний бокс на чемпіонаті світу…»

Ольга Шалімова: «Я докладу максимум зусиль, щоб показати гарний бокс на чемпіонаті світу…»

12 травня 2022 року — особливий день в житті молодої спортсменки із Запоріжжя Ольги Шалімової. Саме цього дня перспективна українська боксерка, яка не так давно виграла бронзову медаль чемпіонату Європи до 22 років, відкриє нову сторінку у своїй біографії — започаткує свої виступи на чемпіонаті світу серед жінок…!

Пресслужба Федерації боксу України поцікавилась у перспективної боксерки, що вона відчуває перед виходом на ринг чемпіонату світу та дізналась, що допомагає їй налаштовуватися на поєдинки.

Ольо, уже сьогодні ти проведеш свій перший бій на чемпіонаті світу серед жінок. Розкажи детальніше, що ти відчуваєш?

— Якщо чесно, то трішки хвилююсь, адже це буде мій перший виступ на чемпіонаті світу серед дорослих. Однак я не збираюся «відбувати номер» і налаштовуюсь на перемогу. Я докладу максимум зусиль, щоб розпочати свої виступи на чемпіонаті світу з перемоги.

Наприкінці березня ти виступала на чемпіонаті Європи серед спортсменок до 22 років, звідки привезла бронзову медаль, а вже зараз у складі національної збірної приймаєш участь в чемпіонаті світу серед жінок. Відчуваєш себе виснаженою, або ж навпаки сповненою запалу боксувати за черговий трофей?

— Я відчуваю себе свіжою, адже встигла відпочити від попереднього турніру. Мене переповнює бажання боксувати. Тож, я намагатимусь показати гарний бокс на чемпіонаті світу і отримати задоволення від своєї роботи.

Жереб визначив твоєю суперницею болгарку Златіславу Чуканову. Що тобі відомо про цю боксерку?

— Златіслава Чуканова — хороша боксерка! Вона це довела своїми переможними виступами на міжнародних змаганнях. Звичайно, з моїм тренером Дмитром Орєховим, що знаходиться в Україні, ми розібрали сильні та слабкі сторони Златіслави. Тому підходимо до цього поєдинку у всеозброєнні.

Переважна більшість спортсменів перед поєдинками намагаються слухати розслаблюючу музику або почитати книгу. Що допомагає тобі налаштуватися на бій?

— Зазвичай, перед поєдинками я молюсь Богові. Я вірю в те, що все, чого я досягла, я зробила завдяки Богові. Окрім того, я слухаю музику. Це також допомагає налаштуватися на бій.

Хто твої головні вболівальники та мотиватори по життю?

— Мої головні вболівальники — мої батьки. Вони надихають мене прогресувати в боксі. Батьки дивляться кожен поєдинок за моєї участі, а після цього телефонують мені і завжди…висловлюють своє захоплення моєю роботою на рингу. Підтримка батьків — найкраще, що може бути в житті.

 

 

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.