Персона дня. Гліб Валькович: «Вигравши золото на Гімназіаді, я показав всьому світові, що українці — сильна та незламна нація»

Персона дня. Гліб Валькович: «Вигравши золото на Гімназіаді, я показав всьому світові, що українці — сильна та незламна нація»

Прізвище нашого сьогоднішнього співрозмовника мало відоме широкому загалу. Йому лише 17 років, і він ще не дебютував на дорослому рівні. Однак цей юнак заслуговує на те, щоб про нього знали якомога більше прихильників національного боксу, адже він нещодавно став одним із трьох чемпіонів Всесвітньої Гімназіади, що проходила у Франції.  

Сьогодні гостем рубрики «Персона дня» є Гліб Валькович з Київщини.

Чому бокс та із чого все починалося?

— Я почав займатися боксом завдяки своєму батькові, який був і залишається для мене справжнім взірцем чоловіка — сильним та мужнім. Окрім того, він є справжнім прихильником боксу… Отож одного дня батько привів мене до боксерського залу, щоб я подивився, як працюють боксери. Цей процес одразу припав мені, десятирічному хлопчакові, до душі. Тож наступного дня я прийшов на перше тренування і з того часу не уявляю своє життя без боксу.  

Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

— Мене надихає прагнення ставати кращим, досягати результатів у змаганнях. Я прагну втілювати свої мрії в життя, а щоб їх реалізувати, треба бути кращим за конкурентів. Звичайно, бувають моменти, коли щось не виходить або не хочеться. Однак мій тренер знає, коли потрібно натиснути, а коли не треба.

Ваше життєве кредо…

— Тільки вперед — і ні кроку назад! Не вийшло сьогодні — вийде завтра. Потрібно докласти лише більше зусиль.

Чи є місце страху в боксі?

— На мою думку, бокс — спорт для справжніх воїнів. А воїни, як відомо, нічого не бояться. Вони бачать ціль і не бачать перешкод.

Яким був ваш найважчий бій і чому?

— Я лише розпочинаю боксерську кар’єру, тому всі найважчі бої попереду.

Ваша найважливіша поки що перемога це…

— Безсумнівно — це тріумф на Всесвітній Гімназіаді у Франції. Цим золотом я показав всьому світові, що українці — сильна та незламна нація.

Яку мету переслідуєте в боксі?

— Хочу виграти чемпіонат світу та виконати розряд майстра спорту України міжнародного класу.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.