Антон Чередниченко: «Ми – сильна боксерська країна, але війна вплинула на кожного…»

Антон Чередниченко: «Ми – сильна боксерська країна, але війна вплинула на кожного…»

Спортивний директор Федерації боксу України Антон Чередниченко у коментарі інтернет-виданню «КП в Україні» поділився враженнями від виступів чоловічої збірної на чемпіонаті Європи, підготовку до Олімпіади та повернення боксу до України.  

Несправедливо засудили

– Готуючись до чемпіонату Європи, ми розраховували, що в ньому зможе взяти участь один з кращих боксерів України та світу Олександр Хижняк, – говорить спортивний директор Федерації боксу України Антон Чередниченко. – Також не обійшлося і без дивних для нас рішень суддів. Наприклад, у поєдинку Юрія Захарєєва за вихід у фінал нашому спортсмену незаслужено присудили поразку. Після того як наша команда підняла скандал, бій переглянули і підтвердили – рішення суддів було невірне.

Суддівську бригаду дискваліфікували, але на підсумок змагань це вже не впливало – тут не передбачена процедура протестів. Визнання помилок суддів не дало можливості Юрію Захарєєву вийти до фіналу і битися за золото. І навіть у разі програшу Україна отримала б мінімум одне срібло.

– Ми очікували, що наші хлопці вийдуть у фінал, і за підсумками чемпіонату Україна отримає і золото, і срібло, і бронзу. Всі наші боксери боролися за перемогу до останньої секунди бою. Але це бокс, тут все може трапитися. Тому очікування дещо не збіглися з результатом, – продовжує Антон Чередниченко.- Зараз тренерським складом і самими боксерами буде зроблений аналіз того, що вдалося, що не вдалося, і в результаті наша команда стане сильнішою.

Цього року ще відбудуться чемпіонати Європи серед юнаків та дівчат, ЧЄ серед жінок, а також серед юніорів та юніорок, і пройде Чемпіонат світу серед молоді. Можливостей отримати медалі на змаганнях континентальної першості у наших боксерів ще є, хоч і в інших вікових категоріях.

Попереду Підготовка до Олімпіади

Всупереч війні в Україні, наші спортсмени все ж піднімаються на п’єдестали чемпіонатів Європи. Боксери розуміють, як важливо, щоб гімн України зараз звучав по всьому світу. Що ж стосується не найвдалішого для збірної виступу на ЧЄ, то за великим рахунком трагедії не сталося. Ці змагання-лише сходинка на шляху до Олімпійських ігор у Парижі.

– Україна-сильна боксерська країна, але війна вплинула на кожного українця. Боксери, які жили в зонах, де зараз ведуться активні бойові дії, змушені міняти своє місце проживання, міняти все. Звичайно, все це важко і психологічно, і фінансово, – додав Антон Чередниченко.

Повернення боксу в Україну вже поступово відбувається. Міністерство молоді та спорту дало дозвіл на проведення змагань серед дорослої та найближчої до дорослої вікової категорії. Протягом травня свою роботу відновила значна частина українських боксерських клубів.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.