Тренери молодіжної збірної розповіли про те, як пройшла підготовка до чемпіонату світу

Тренери молодіжної збірної розповіли про те, як пройшла підготовка до чемпіонату світу

З 14 по 26 листопада в Іспанії пройде чемпіонат світу з боксу серед молоді. У сьогоднішніх реаліях кожна перемога має особливо важливу цінність і вимагає ще більших зусиль з боку функціонерів, тренерів і боксерів. Прес-служба Федерації боксу України нещодавно відвідала тренувальну базу в Конча-Заспі, де взяла коментар у Олега Кудінова – старшого тренера чоловічої молодіжної команди та у Романа Семенишина – старшого тренера жіночої молодіжної команди. Ми поспілкувалися на тему того, як відбувається підготовка до майбутнього чемпіонату світу, як тренуються боксери в сьогоднішніх реаліях, а також дізналися думку тренерів про те, як вони оцінюють роботу Федерації боксу України.

«Підготовку до чемпіонату оцінюю позитивно. У нас було три етапи зборів та були міжнародні турніри. Буквально місяць тому хлопці здобули 5 золотих медалей на турнірі в Сербії. Тож хлопці зараз перебувають у гарній формі», – коментує підготовку Олег Кудінов.

Також тренер зазначив, що цього року дуже важливим фактором у підготовці є психологічна стійкість, адже нашим спортсменам доводиться жити та тренуватись в умовах війни.

Тренер жіночої команди Роман Семенишин розповів про успішно проведений збір у Тисовці та наголосив, що рівень жіночого боксу в Україні та у світі загалом продовжує стрімко зростати. Спеціаліст впевнений, що в Іспанії будуть дуже цікаві та конкурентні поєдинки.

На запитання, наскільки морально стало складніше готуватися спортсменам до поєдинків у військових умовах Роман Семенишин відповів, що зараз усім морально важко, але як би складно не було ми маємо робити свою справу і пам’ятати, що нашим захисникам на фронті ще складніше.

Крім реальних бойових дій, війна відбувається і на боксерському фронті, де IBA зовсім нещодавно хотіла заборонити українській команді юніорів виступати під державним прапором, а колишній президент ФБУ Володимир Продивус, який, до речі, є віце-президентом IBA, спробував використати цю провокацію у своїх цілях і не посоромився використовувати для цього кількох спортсменів та тренера жіночої команди юніорів. Після цього інциденту Федерація боксу України стала враховувати фактор того, що провокації можуть повторитися будь-якої миті та на будь-яких змаганнях.

На запитання, яке рішення ухвалить жіноча команда у разі повторення подібної провокації в Іспанії, старший тренер жіночої команди Роман Семенишин відповів наступне: «Приймати рішення бойкотувати змагання чи ні – має держава та федерація, а ми вже будемо підкорятися рішенню, яке ухвалить керівництво».

Війна з росією та провокації з боку колишнього керівництва ФБУ – фактори, які мають негативний вплив на розвиток боксу в Україні, проте тренер чоловічої команди молоді Олег Кудінов зазначив, що незважаючи на ситуацію в країні, бокс в Україні не стоїть на місці. а нова команда ФБУ на чолі з Кирилом Шевченком усіма силами намагається сприяти тому, щоб наші показники йшли тільки в гору. Як приклад тренер згадав про успішний виступ жіночої команди на чемпіонаті Європи в Чорногорії.

Роман Семенишин у своїй оцінці роботи федерації був більш стриманий і навіть вважав трохи провокативним питання про те, чи він визнає легітимно обраного президента Кирила Шевченка керівником ФБУ. «Ви хочете, щоб я зробив вибір в один чи інший бік. Є робочі моменти. Я тренер і сподіваюся, що виконую свою роботу професійно. Керівництво змінюватиметься. Вчора був Продивус, сьогодні Шевченко, завтра буде хтось третій чи четвертий… Я визнаю чинного президента. Буде інший – буде інший. Я на роботі», – відповів старший тренер жіночої команди молоді.

Відповідь Романа Семенишина стала черговим підтвердженням того, що сьогодні ще залишаються кілька тренерів, які, працюючи вже під керівництвом Кирила Шевченка, так чи інакше продовжують бути пов’язаними з Володимиром Продивусом і залишаються в стані невизначеності. Саме стан невизначеності, роз’єднаності та дисбалансу прагне нав’язати колишній президент ФБУ Володимир Продивус. Сьогодні всім боксерам, тренерам та функціонерам, як ніколи раніше, потрібно бути єдиними та дотримуватися однієї мети – розвивати український бокс та прославляти нашу державу. Федерація боксу України активно веде роботу над тим, щоб в українському боксі всі були єдині та разом досягали великих цілей.

Майбутній чемпіонат світу покаже, що, незважаючи на всі обставини, український бокс продовжує йти вперед і здобувати перемоги для нашої країни. Бажаємо нашій молодіжній команді успішного виступу на чемпіонаті світу.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.