Чемпіонат України з боксу серед чоловіків та жінок 2022 року.

Чемпіонат України з боксу серед чоловіків та жінок 2022 року.

24 лютого 2022 року в Україні розпочалась повномасштабна війна, що в свою чергу зачепило абсолютно кожну сферу діяльності в нашій країні, зокрема і спортивну.

Попри це Федерація боксу України спільно із усіма обласними федераціями та їх президентами, Національним олімпійським комітетом, міністерством молоді та спорту, народними депутатами та спонсорам провела чемпіонат України з боксу серед чоловіків та жінок в Івано-Франківській області.

В змаганнях, які проходили з 28 листопада по 4 грудня, взяло участь 180 спортсменів з різних куточків України, які боролися за титул чемпіона України та право представляти Україну на ліцензійних відбіркових турнірах до Олімпійських Ігор.

Було визнано 13 чемпіонів України з боксу в різних вагових категоріях серед чоловіків та 12 чемпіонок серед жінок.

На чемпіонаті України був присутній президент Федерації боксу України – Шевченко Кирило Валерійович, який допомагав в організації підготовки та проведення цієї визначної події для українського боксу в умовах ведення військових дій на території нашої країни. Він високо оцінив рівень підготовки спортсменів та подякував всім хто долучився до організації змагань:

Шевченко Кирило Валерійович

Дякуємо Івано-Франківській Федерації боксу в особі Мирослава Карабіна та Романа Мулика за гарну організацію чемпіонату. Вони великі молодці. Їм вдалося в сьогоднішніх непростих реаліях створити комфортні умови для проведення чемпіонату України. На цьому чемпіонаті відкрили для себе нових боксерів, у яких є потенціал. Деякі з них вже навіть виграють у наших лідерів. Будемо активно працювати з молодими боксерами, які подають надії, та з нашими лідерами, які вже мають великий досвід.  Будемо розвивати молодих, міксувати їх з нашими досвідченними спортсменами та  відбирати з них найкращих для міжнародних змагань”.

Чемпіонат України вирішили провести в Івано-Франківській області тому, що цей регіон найменш задіяний в бойових діях та є відносно безпечним. Перший віце-президент Федерації боксу Івано-Франківської області та член виконкому – Мирослав Карабін доклав багато зусиль для того, щоб кожному хто приїхав на змагання було зручно та затишно:

Карабін Мирослав Євгенович

«Дякуємо Збройним силам України за те, що завдяки їм наші спортсмени мають змогу виступати на міжнародних турнірах, чемпіонаті України. Це перше, що хотілося б сказати.

Мені дуже приємно, що Федерація боксу України в особі її президента Кирила Шевченка була присутня тут протягом всього часу, ми дуже вдячні за це. Разом об’єдналися команда Івано-Франківської області, відділення НОКУ, спортивних шкіл і тренери федерації Івано-Франківської області, яку очолює народний депутат Роман Мулик, що також дало великий поштовх для проведення чемпіонату».

Голова асоціації дитячо-юнацкого спорту, віце-президент ФБУ, Народний депутат України Андрій Стріхарський зі свого боку також зазначив, що проведення чемпіонату України в нинішніх умовах було не легким, але дуже важливим для розвитку українського боксу:

Стріхарський Андрій Петрович

«Проведення чемпіонату України з боксу, на мою думку, було дуже важливим не лише для самих спортсменів, а і для наших воїнів, які боронять нашу країну, вони також морально присутні тут з нами.

Важливість у проведенні змагань також в тому, що боксери тут демонструють та підкреслюють свій рівень, найкращі з них будуть представляти нашу країну на турнірах найвищого ґатунку – Олімпійських іграх».

На змаганнях спортсмени та тренери демонстрували свою налаштованість на кожен бій, рівень їх підготовки відзначив кожен присутній. 4 грудня в день проведення фінальних поєдинків між чоловіками, кращим боксером було визнано Максима Молодана з міста Одеса. Нагороджували його президент ФБУ – Кирило Шевченко та президент WBC Ukraine Микола Ковальчук, який подякував боксерам за їх роботу і закликав не зупинятися на досягнутому, бо ж Україна має величезну підтримку від Всесвітньої боксерської ради. Він зазначив, що вона буде підтримувати кожного українського боксера на міжнародній арені. На 60-му конгресі WBC в Мексиці, Микола Ковальчук поділився з президентом WBC – Маурісіо Сулейманом, що в нас буде проведено чемпіонат України. На що він йому сказав:

«Хлопці, ви неймовірні, ви непереможні і ви реально по-справжньому боксерська країна саме через це!»

Кирило Шевченко, Микола Ковальчук та Максим Молодан

Федерація боксу України дякує всім хто долучився до організації та проведення чемпіонату України, тепер з гордістю можна сказати що це вдалось зробити на найвищому рівні. Також дякуємо всім боксерам та їхнім командам за показаний ними рівень підготовки та майстерності. Бажаємо удачі на міжнародних турнірах та гідно підготуватися до ліцензійних відбіркових турнірів Олімпійських Ігор, які пройдуть в Парижі (Франція) 2024 року.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.