Андрій Котельник: “Я думаю, що та ситуація, яка сьогодні склалася в нашій країні і в нашому боксі – всіх згуртує і ми будемо єдині.”

Андрій Котельник: “Я думаю, що та ситуація, яка сьогодні склалася в нашій країні і в нашому боксі – всіх згуртує і ми будемо єдині.”

Цими днями у Львові проходить традиційний турнір з боксу на призи Андрія Котельника. Цього року змагання проходять у статусі чемпіонату України серед молоді. Віце-президент ФБУ, президент Федерації боксу міста Львова Андрій Котельник розповів про те, як зароджувався цей турнір та в яких умовах він проводиться сьогодні.

Цього року ви проводите ХХ ювілейний турнір. Пам’ятаєте, як проводили перші змагання? Що змінилося за всі ці роки?

Перший турнір відбувся в 2000 році, після того, як я завоював срібну медаль на Олімпіаді в Сіднеї. Це був неофіційний турнір, який відбувся в моєму залі, де я виріс і де довгі роки тренувався. Ідея провести ці змагання прийшла моєму тренеру Дмитру Сосновському.
З кожним наступним роком турнір розвивався і його статус зростав. Він ставав міжнародним, всеукраїнським і проводився за різними віковими групами. Дійшли навіть до масштабів чемпіонату України серед дорослих.
Турнір пережив всі ці непрості події нашої країни, а саме Помаранчеву Революцію, Революцію Гідності і навіть цю війну, в якій ми обов’язково переможемо.
За 20 років через цей турнір пройшло багато сильних боксерів, які досягли успіхів у боксі. Цього року проводимо ювілейний турнір у рамках чемпіонату України серед молоді.

Наскільки стало важче в сьогоднішніх умовах проводити такі змагання?
У сьогоднішній час організовувати турніри стало важче. Велика подяка всім людям,нашим друзям та партнерам, які зробили внесок у те, щоб навіть цього року чемпіонат відбувся. Тільки разом, тільки в єдності можна домогтися результату.

Як в цілому оцінюєте цей рік для українського боксу?
У сьогоднішніх реаліях важко всім. Що стосується боксу, то насамперед важко нашим спортсменам. Вони постійно змушені стикатися з труднощами і незручностями. Якоюсь мірою це робить їх сильнішими та додає мотивації. Щодо психологічного стану – це вже все індивідуально. Наші боксери навіть в цих умовах змогли завоювати медалі на чемпіонатах Європи та світу.

Наш бокс буде жити і розвиватися незважаючи на всі ті потрясіння, які нам доводиться переживати. Я думаю, що та ситуація, яка сьогодні склалася в нашій країні і в нашому боксі – всіх згуртує і ми будемо єдині, а не так, як було раніше в нашому боксі, коли кожен був сам по собі.
Сьогоднішній президент ФБУ всіх об’єднав і ми стали як єдиний кулак. Так що, я вірю в нашу перемогу на всіх фронтах. Ми переможемо. Слава Україні!

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.