На Всеукраїнському турнірі в Києві поспілкувалися із віце-президентом ФБУ, головою асоціації дитячо-юнацького спорту, народним депутатом Укрїни Андрієм Стріхарським.

На Всеукраїнському турнірі в Києві поспілкувалися із віце-президентом ФБУ, головою асоціації дитячо-юнацького спорту, народним депутатом Укрїни Андрієм Стріхарським.


Наразі в Угорщині проходить перший міжнародний турнір для збірної команди України, чи слідкуєте за ним:

«Я активно відслідковую події турніру в Угорщині. По-перше, це мій обов’язок, по-друге, я цим цікавлюсь. Будь-який виступ – це вже позитив та позитивна динаміка росту. Ми популяризуємо наш спорт в інших країнах – це найголовніше, не дивлячись на результат. Я вважаю, вони показують непогані результати, але завжди необхідно вдосконалюватись».

Запитали також, яких заходів для покращення розвитку боксу необхідно вживати:

«Ми будемо максимально підсилювати їх, по всіх українських клубах будемо проводити наради, робити опитування, що необхідно для розвитку, фінансово підтримувати. Почався новий рік, будемо обов’язково готувати молодих спортсменів жінок і чоловіків міжнародних змагань, на які вдасться поїхати, та Олімпіади».

Андрій Петрович також наголосив на необхідності постійно нагадувати світу про війну в нашій країні, зважаючи на останні заяви МОК:

«Хотів би підкреслити і нагадати світу нашу проблему, ми повинні не допустити державу-агресора до олімпіади, яка буде відбуватись в Парижі. Я особисто хочу бути присутнім на Олімпійських іграх та не бачити ворогів. Як представник Верховної Ради своїми зверненнями і листами ми робимо все для того, щоб не допустити їх. З цього приводу президент Володимир Зеленський також звернувся до Міжнародного комітету олімпіади, це підтримує спортивна спільнота».

Як ви гадаєте, чи вдасться не допустити спортсменів із цих двох країн до Олімпіади:

«Я вважаю, що найближчим часом ми виключимо їх з цього списку, для нас це найголовніше. Спортсмени їдуть до різних держав світу, в наших спортсменів, які тренуються в умовах війни є мораль, принциповість та незламний дух, вони хочуть перемоги. Вони їдуть на змагання і хочуть виступати під українським прапором та не бачити представників країни-агресора, які не повинні там бути.

Сподіваюсь, цей рік буде дуже позитивним та динамічним стосовно спортивних змагань, турнірів, чемпіонатів. Як представник Черкащини по мажоритарному округу планую провести дитячий турнір в м. Корсунь та в липні провести чемпіонат України, де будуть виступати діти 12-13 років. Ми покажемо найкращий результат, бо зараз молода команда, нова федерація, яка працює на благо розвитку спорту на всіх рівнях. Маю надію, що в найближчі роки ми піднімемо бокс на найвищий рівень не тільки України, а й світу!»

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.