У Харкові 13 травня відбулась матчева зустріч на честь Героїв Оборони Харкова

У Харкові 13 травня відбулась матчева зустріч на честь Героїв Оборони Харкова

З початку війни в одному з найспортивніших міст України не було жодного спортивного заходу. І це зрозуміло – ще нещодавно ворог був за декілька кілометрів від околиць Харкова. Але завдяки героїзму наших воїнів та зусиллям кожного з містян, проведення спортивних свят стало знову можливим.

У цій матчевій зустрічі між собою змагались збірна України з боксу та збірна з боксу міста Харкова. Загалом у вечорі боксу взяли участь 20 боксерів, були присутні основні учасники націаональної команди: Юрій Захарєєв, Богдан Толмачов, Кирилл Стоянчев, Сергій Горсков та Айдер Абдураімов.

В цілях безпеки боксерський турнір було проведено на пероні станції метро, чого не робив раніше ніхто із організаторів вечорів боксу. Це був новий досвід для всіх, хто приймав участь, харків’яни дуже довго чекали повернення спорту до їхнього міста.

Член національної збірної України, чемпіон України 2022 року у ваговій категорії до 86 кг говорить:

Я сьогодні приймаю участь зі збірною Харкова.Зараз я тренуюсь у місті Коломия (Івано-Франківської області). Але дуже хочеться в Харків повернутися, дуже хочеться.

Перспективний боксер із Харкова Айдер Абдураімов зізнається, що такий досвід у нього впепрше, а також, дякує ЗСУ за можливість займатися улюбленою справою:

Перший раз виступаю у метро. Мені подобаються ці враження, відчуття. Хочу подякувати захисникам України, вони роблять велику роботу, захищають нас, матерів, дітей, нашу державу. Я знаю, що чемпіон Європи Максим Галінічев загинув на війні. Він був дуже хорошим спортсменом, уся наша збірна його знала. Сумуємо за ним.

Чемпіон світу серед чоловіків та серед молоді 2021 року Юрій Захарєєв, який представляє Одеську область відзначає чудову організацію заходу в таких непростих для нашої країни час:

Дуже гарно усе організували — і ринг, і світло. Хотів показати своїм боєм, що нас не зламати, ми сильні. У мене брат воює, тому я розумію, як зараз усім важко та складно. Гинуть наші рідні та близькі, але наші захисники боронять позиції. Тренування нині проходять у Коломиї, бо у Харкові небезпечно тренуватися. Після Коломиї поїдемо в Тисовець, де уся українська команда буде готуватися до Європейських ігор.

Знаменну подію для всієї України та, зокрема, міста-героя Харкова відвідало й керівництво федерації боксу України, щоб висловити свою повагу нашим відважним воїнам, підтримати харків’ян та наших боксерів. Особисто на вечір боксу до міста-героя приїхали:

  • президент Федерації Боксу України Кирило Шевченко
  • перший віцепрезидент ФБУ, президент Житомирської обласної ФБ Олег Ільченко
  • віцепрезидент ФБУ по роботі зі спортсменами Сергій Ватаманюк
  • державний тренер України з боксу Юрій Шевчук
  • радник президента ФБУ Геннадій Ніколайчук.

На урочистому відкритті виступили Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, керівник Сил Оборони Харкова, бригадний генерал юстиції Сергій Мельник та президент Федерації Боксу України Кирило Шевченко, який вручав подяки за оборону міста-героя Харкова.

Голова ФБУ з міжнародних звʼязків Олександр Манчак поспілкувався із пресслужбою ФБУ та підкреслив, що турнір на честь Героїв Оборони Харкова організували, щоб подякувати українським захисникам:

Основна мета – вклонитися усім підрозділам, які з перших хвилин
вторгнення рф взяли зброю до рук, втримали місто та визволяли Харківську область. Федерація боксу хоче показати цим заходом, що спорт живе в Харкові. Підлаштовуємось під ті умови, які є на даний момент, але при цьому, рухаємось тільки вперед
.

Також, віцепрезидент ФБУ поділився, чи планується організація змагань в місті-герої  найближчим часом:

Ми організували перший спортивний захід в Харкові з моменту повномасштабного наступу взагалі з будь-якого виду спорту. Однозначно, будемо і далі відроджувати спорт в Харкові, планувати наступні змагання. До нас вже звернулась федерація боротьби, з проханням допомогти їм організувати турнір.

Цей турнір був дуже важливим для розвитку, відновлення інфраструктури, всіх сфер діяльності та головне – життя в Харков
і.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.