Кирило Шевченко: Необхідно показати, що цивілізовані країни ігнорують турніри, на які допускають представників країн-агресорів

Кирило Шевченко: Необхідно показати, що цивілізовані країни ігнорують турніри, на які допускають представників країн-агресорів

Президент федерації боксу України Кирило Шевченко поспілкувався із пресслужбою ФБУ про чемпіонат світу з боксу серед чоловіків, який проходив в Узбекистані з 30 квітня по 14 травня.

14 травня в Ташкенті (Узбекистан) завершився чемпіонат світу з боксу серед чоловіків, розкажіть, Ви спостерігали за ним?

За чемпіонатом світу я не спостерігав, не маю на це морального права і бажання дивитися як російські спортсмени виступають під своїм прапором. Позиція федерації боксу України, президента України та Міністерства молоді та спорту з приводу таких заходів чітка тому, це для нас не цікаво. Необхідно показати те, що цей турнір необхідно ігнорувати всім міжнародним боксерським федераціям і ми вдячні тим федераціям, які не брали участі в чемпіонаті світу.

Збірна команда України з боксу ігнорувала як чоловічий так і жіночий чемпіонати світу під егідою IBA через допуск туди представників країн-агресорів. Російська збірна за підсумками ЧС з боксу має двох чемпіонів у вазі 86 та 92кг, склалося таке враження, що для учасників ЧС війни в Україні немає, а росія – не країна, яка цю війну розпочала. Як президент нашої національної федерації з боксу, які з цього висновки Ви для себе зробили?

Дивлячись на цю ситуацію, я зробив висновки, що міжнародна організація аматорського боксу (IBA), очільником якої сьогодні є громадянин росії, намагається використати спорт, аби налагодити відносини з іншими країнами. Ми чудово розуміємо, що зараз в боксі чи не найскладніша ситуація із усіх олімпійських видів спорту. Зараз нам необхідно спостерігати, що буде в майбутньому із олімпійським боксом і рухатись вперед, розвиваючи цей вид спорту в Україні всіма можливими способами.

Незабаром наша команда вирушить до Польщі, де будуть проходити Європейські ігри, на яких спортсмени будуть виборювати ліцензії на Олімпійські ігри в Парижі. На Вашу думку, пропуск чемпіонату світу матиме негативний вплив на підготовку українських боксерів до Євроігор, чи навпаки – це можливість якнайкраще підготуватись до цього старту?

Вчора стало відомо, що росію та білорусь вже остаточно не допустять до Європейських ігор ні під яким приводом, це дуже гарна новина для українського спорту загалом. Українські чоловічі та жіночі збірні з боксу провели чудову підготовку. Вони боксували на турнірах класу “А” з дуже сильними боксерами провідних країн в аматорському боксі — США, Велика Британія, Канада, Німеччина, Чехія, Ірландія. Тому в підготовці до Європейських ігор, я не бачу ніяких проблем, впевнений, ми будемо до останнього боротися за кожну олімпійську ліцензію.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.