Президент федерації боксу України Кирило Шевченко прокоментував виступи українських боксерів на Європейських іграх, суддівство та організацію цих змагань:

Президент федерації боксу України Кирило Шевченко прокоментував виступи українських боксерів на Європейських іграх, суддівство та організацію цих змагань:

Хочу від себе сказати, що відбувається на Європейських іграх, сказати свою думку з приводу кожного бою.

Почну з Ярослава Харциза, який вигравав у цього німецького суперника раніше, в цьому бою дійсно йому програв. Не розумію, чому так сталося, можливо він розслабився, чи погано почувався, але на нього були великі надії.

Друге, Тарас Бондарчук, він виграв свій перший поєдинок, другий бій міг виграти, але не допрацював. Мені здається, треба більше моральних та фізичних сил віддавати в ринзі, коли йде боротьба за олімпійську ліцензію.

Теж саме Аркадій Карцан, він молодець, добре відбоксував, але моя особиста думка, при всій повазі, кожен бій треба проводити як останній. Тільки тоді ти зможеш віддати всі сили і досягати успіху, але ще будуть шанси на ліцензію. Я думаю він отримав необхідний досвід і буде на наступному турнірі доводити хто є хто. Це ж стосується і Дмитра Ловчинскього, якщо вже виходиш боротись за ліцензію, треба віддавати всі сили для перемоги.

Окремо по нашому капітану команди Дмитру Замотаєву, в мене просто немає слів, що відбулось у цьому бою. Можна припускати, що турки підкупили суддів тому, що те що зробили у боях Замотаєва і Захарєєва проти представників Туреччини, це на голову не натягнути. Тому я буду розбиратися із організаторами турніру, з МОК бо це просто жах, з таким суддівством можна просто не виходити на ринг. У них просто відібрали перемоги.

З приводу дівчат, Марія Бова дійсно програла свій бій, це бокс, але будуть ще турніри, це не кінець.

Маріанну Басанець разом із Тетяною Коб теж засудили, я розумію коли рівні бої, але коли відверта перемога наших дівчат, а перемогу віддають суперницям, я цього не можу зрозуміти. Я докладу максимум зусиль, щоб у цьому розібратись.

Анастасія Черноколенко свій бій програла, але знову ж, це не кінець. Анна Охрей сьогодні боксувала за олімпійську перепустку із турецькою спортсменкою, знову та ж сама ситуація, нашу перемогу віддають в інший кут.

Олександр Хижняк красень, підняв бойовий дух команди, завоювавши олімпійську ліцензію. Але навіть в такому поєдинкові, два раунди віддали в інший кут, але Олександр показав усім, як треба виривати перемоги дивлячись на таке суддівство. Тому це не означає, що наші боксери, яких засудили не хотіли перемогти, просто дивлячись на такі події, треба зносити суперників з ніг, щоб вони не могли вплинути.

Ми не здаємось, рухаємось далі, ми побачили, які ситуації можуть бути на таких великих в важливих змаганнях тому треба вигравати так, щоб ніякий підкупний суддя не міг провернути такі речі. Але навіть дивлячись на Замотаєва і це тут не допомогло, тому ми на це жорстко відреагуємо.

Додамо, що на Європейських іграх відмінені протести, і апелювати рішення суддів не можна:

“Я вважаю, що це не правильно, дивлячись на такі бої, як у Замотаєва, Захарєєва, Басанець, Коб та Охрей, це просто жах якийсь.

Перевіривши суддів, які працюють на Європейських іграх, 13 з них працювали на чемпіонатах світу серед чоловіків в Узбекистані та серед дівчат в Індії. Тому, можна зробити висновки, що IBA і тут мала вплив на визначення переможців.

Але правда завжди перемагає, рано чи пізно, і все обовʼязково буде добре, бо правда за нашою країною і спортсменами”, – говорить президент федерації боксу України Кирило Шевченко.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.