У Польщі завершились Європейські ігри, котрі тривали із 21 червня по 2 липня, Українська збірна з боксу посіла 8-е загальнокомандне місце завдяки “золотій” нагороді Олександра Хижняка

У Польщі завершились Європейські ігри, котрі тривали із 21 червня по 2 липня, Українська збірна з боксу посіла 8-е загальнокомандне місце завдяки “золотій” нагороді Олександра Хижняка

У програмі з боксу на Європейських іграх брали участь 325 спортсменів із 42 країн, які розіграли між собою 44 путівки на Олімпійські ігри у Парижі: 22 путівки було розіграно між чоловіками та рівно стільки ж між жінками. Українська збірна команда з боксу, яка була представлена 13 боксерами змогла завоювати лише 1 путівку у Париж. Здобув її полтавчанин Олекандр Хижняк у ваговій категорії 80кг, який став золотим призером у цій вазі.

У ваговій категорії 51кг, яку представляє капітан команди Дмитро Замотаєв сталася дуже суперечлива ситуація із суддівством, у здавалося б виграшному поєдинкові судді віддали перемогу турецькому боксерові, що викликало шквал негативних емоцій у всіх присутніх на цьому поєдинкові. Перші поєдинки на Євроіграх-2023 програли боксери вагових категорій 63,5 та +92 кг – Ярослав Харциз та Дмитро Ловчинський. Тарас Бондарчук, який виступає у вазі 57кг здобув перемогу у першому поєдинкові та в другому йому не вистачило натиску, щоб перемогти свого опонента. У своїх других поєдинках також не змогли одержати перемоги чемпіон світу Юрій Захарєєв та Аркадій Карцан.

Анна Охрей, яка представляє вагу 60кг зупинилась за крок до завоювання ліцензії у чвертьфінальному поєдинкові проти турецької спортсменки. Вона чудово виступала протягом цих змагань дійшовши найдалі серед усіх спортменок жіночої збірної з боксу. На самому старті змагань зупинились Анастасія Черноколенко (75кг) та Марія Бова (66кг). Анастасія Ковальчук, що представляє вагову категорію 54кг у другому поєдинкові поступилась болгарській суперниці. У других своїх поєдинках також не змогли вийти переможцями й Маріанна Басанець (57кг) та Тетяна Коб (50кг).

Таким чином із 13 боксерів лише один зміг уже завоювати омріяну путівку на Олімпіаду. Проте, українська команда, як і багато інших зіштовхнулись із несправедливим суддівством, яке підкреслили багато зірок українського боксу та експертів. Також, цікавим є факт того, що подати протест на трішення суддів на цьому турнірі заборонено. Тому із таким результатом збірні команди України з боксу йдуть на перерву, після чого знову будуть готуватись до ліцензійних турнірів, де саме вони будуть проходити поки не відомо, та відомо, що перший із них заплановано на березень 2024 року.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.