Олег Ільченко: Продивус не змирився із поразкою, всіма брудними способами намагається повернути президентське крісло, щоб призупинити та дискредитувати роботу ФБУ. 

Олег Ільченко: Продивус не змирився із поразкою, всіма брудними способами намагається повернути президентське крісло, щоб призупинити та дискредитувати роботу ФБУ. 

Прес-служба Федерації боксу України поспілкувалася із першим віцепрезидентом ФБУ, президентом Житомирської обласної ФБУ – Олегом Ільченко, щоб наші вболівальники та люди, які займаються розвитком боксу в Україні були в курсі останніх подій, які відбуваються у Федерації боксу України. 

У великому інтервʼю поговорили про спроби колишнього президента національної федерації боксу повернути владу в організації, посіяти розбрат в середині ФБУ, зашкодити українському боксу та нашій державі.

А також, поспілкувались про спільний тренувальний табір наших спортсменів із представниками інших Європейських країн, підготовку до Чемпіонату України, де стане відомо імена боксерів, які будуть змагатися за право представляти Україну на ліцензійних турнірах до Олімпійських ігор. Та підвели невеликий підсумок діяльності нової Федерації боксу України на чолі із її президентом – Кирилом Шевченко.

Пане Олег, нещодавно була ситуація зі зміною в реєстрі президента ФБУ Кирила Шевченка на колишнього його очільника Продивуса. Як людина, яка розуміється в юриспруденції, поясніть, на яких підставах могла відбутися ця зміна?

– Володимир Продивус звернувся до господарського суду м. Києва, де суд частково задовольнив його вимоги, та згідно ст. 256 процесуально господарського кодексу України, надав час на її оскарження. Юристи ФБУ в терміни підготували апеляційну скаргу та подали її до Північного апеляційного господарського суду де справа розглядається. На даний момент немає жодного рішення. 

На жаль ми живемо в країні де інколи, корупція, кумівство та інше, є основними важелями у вирішенні питань. Навіть юрист-початківець знає, що рішення вступає в закону силу після рішення апеляційного суду. Але в країні працює комісія при Міністерстві юстиції, яка розглянула скаргу ФБУ та скасувала даний запис в реєстрах повернувши повноваження президента ФБУ Шевченко Кирилу.

Переважна більшість людей близьких до спорту, давно вже не згадують колишнього президента. Адже, думали, що стара команда вже змирилася із поразкою. Розкажіть, які дії з боку Володимира Продивуса чи його сторонників були прийняті за останній час щоб розхитати нову ФБУ чи якось зашкодити діяльності?

– Пан Продивус не змирився з поразкою, це видно неозброєним оком, всіма способами старається призупинити та дискредитувати роботу ФБУ, щоб повернутися в президентське крісло, а пізніше, посадити в це крісло підконтрольну йому особу. Коли змінився реєстр на його прізвище від обласних осередків почали надходити питання до керівництва ФБУ: як таке могло статися? І що повинна бути скликана позачергова конференція ФБУ. За статутом ФБУ позачергову конференцію може скликати  президент, виконком, 1/10 колективних членів ФБУ або контрольно-ревізійна комісія ФБУ. 9 вересня, як всім відомо в Житомирі на вимогу 1/10 обласних осередків та рішення контрольно-дисциплінарної комісії відбулася позачергова конференція ФБУ на якій було присутні делегати з правом голосу 21-го осередку з 28 зареєстрованих в реєстрах Міністерства юстиції. 

Це повний кворум для прийняття будь якого рішення повістки дня. І Ваше питання стояло як шкодить? – Юристами пана Продивуса до різних господарських судів країни було подано близько шести позовів протягом 10-ти днів, в яких просили заборонити судом позачергову конференцію ФБУ. Після того, як позачергова конференція відбулася, було подано ще два позови заборонити реєстрацію протоколів позачергової конференції в Міністерстві юстиції. Отже в 7-ми позовах про заборону і реєстрацію було відмовлено в повному обсязі, де Феміда працювала згідно закону, але 18.09.2023 суддя господарського суду м. Києва – Ганна Бондаренко-Легких своїм рішенням заборонила реєстрацію протоколів позачергової конференції ФБУ. 7 колег панни судді не знайшли підстав, та відмовили юристам Продивуса в забезпеченні позовних вимог, не дали завадити законній роботі та праву на зібрання ФБУ.

Відомо, що 9 вересня у Житомирі пройшла позачергова конференція Федерації боксу України. З 28 зареєстрованих осередків ФБУ, приїхали 21, як Ви сказали. Решта, які не приїхали, підтримують колишнього очільника Володимира Продивуса?

– Останній позов був поданий якраз від федерації боксу м. Києва, підписаний колишнім президентом Олександром Негодою, який на останній позачерговій конференції був довічно позбавлений членства в  ФБУ. За це питання проголосували 20 делегатів один утримався, з різних боксерських джерел, саме Негода був людиною, якій Прудивус мав передати крісло президента ФБУ. Негода від самого початку був в нашій команді, Шевченко рекомендував його колективу федерації боксу м. Києва на посаду президента, зробив його керівником і перший час все було нормально, але, як-то кажуть апетит приходить під час прийому. 

Олександр Володимирович почав примірювати крісло президента ФБУ, об’їдавшись з Продивусом, почали малювати чи втілювати свої брудні задуми. Але зараз ФБУ це не одна людина в особі Кирила Шевченка це робота і рішення цілого колективу. На жаль, Продивуса підтримує 4-5 обласних осередків, а Негоду, не впевнений чи підтримує в повному обсязі колектив федерації м. Київ, остання як і попередні конференції ФБУ показали, що роботу діючого ФБУ підтримують певна більшість обласних осередків ФБУ.

Перед поїздкою юнацької команди на ЧЄ на ресурсах колишньої ФБУ зʼявився лист, де було зазначено що ФБУ покриє витрати на поїздку в Словенію спортсменам та тренерам, скажіть, чи була якась допомога від Володимира Продивуса, адже, як відомо, цю вікову групу не фінансувало Міністерство молоді та спорту?

– Це питання до самого Володимира Степановича, мені особисто трохи смішно, останні роки за його президенства обласні осередки самостійно оплачували спортсменів на внутрішні турніри, чемпіонати. Дуже великі борги перед жіночою збірною у виплаті призових, не пам’ятаю суму боргу Українським Отаманам,  здається щось біля мільйона доларів, приватизований офіс ФБУ.  

Коли з’явився лист перед ЧЄ, деяким тренерам дзвонили батьки, чи правдива дана інформація чи ні, тренерами давався мобільний телефон Володимира Степановича, але, на скільки мені відомо, ніхто не скористався даною «акцією».

Частина спортсменів поїхали за кошти своїх обласних федерацій, всі інші за рахунок ФБУ та віцепрезидента ФБУ Стріхарського Андрія, який курує даний вік атлетів.

 Незабаром стартує Чемпіонат України серед еліти чоловіків та жінок. Команди готуються до нього, адже у Львові стане відомо, хто зі спортсменів буде змагатися за олімпійську ліцензію на додаткових відбіркових турнірах до Парижу. Деякі спортсмени відправились на збір закордон, які відгуки від них про такий досвід?

– Після Європейських ігор відразу надійшло багато пропозицій від Європейських країн провести спільний збір. Представники збірної в Олімпійських вагах поїхали в Ірландію, де провели близько двох тижнів. Відгуки були тільки позитивні, Ірландія сильна боксерська країна, як і Україна. Дуже інтенсивні тренування були, спільна робота над помилками. Міжнародний досвід для наших боксерів дуже важливий, тоді вони будуть кращими і ніхто в нас не зможе перемогти. Не лише еліта збірних, а й інші вікові групи мали такий досвід у цьому році.

Серед завойованих ліцензій у боксі на ОІ у нас лише Олександр Хижняк її здобув у ваговій категорії 80 кілограмів, ще не відомо, чи планує він виступати на ЧУ у Львові? 

– До чемпіонату трохи менше двох місяців. Він пройде з 19 по 26 листопада. Зараз Олександр працює за індивідуальною програмою, перебуваючи на звʼязку із головним тренером Сосновським. Так на сьогодні ліцензію має лише Хижняк Олександр, на мою думку, він лідер, духовитий боєць. До «срібла» ОІ має додати ще «золото» в свій актив . До ОІ-2024 ще має бути два старти, на яких також будуть розігруватись ліцензії, маю велику надію, що там не буде представників країни агресора і наші боксери виборють додаткові ліцензії.

На останок, хотілося б разом підбити невеликі підсумки діяльності Федерації боксу України. За час діяльності нової ФБУ, які досягнення наших спортсменів ви могли б виділити, щоб оцінити ефективність роботи  ФБУ?

– Кращий результат за історію ФБУ – це виступ на ЧЄ в Чорногорії (еліта-жінки), два останні ЧЄ серед юніорів та юнаків в Румунії та Словенії відповідно, де українці здобули перші командні місця, 34 медалі з них 17 золотих. Кращі показники збірних команд на міжнародних турнірах класу «А». Я дуже задоволений роботою тренерів, суддів, виступами боксерів і в цілому роботою ФБУ, які демонструються не в  найкращі часи для нашої країни. Триває війна і це не може не впливати на роботу ФБУ в цілому. Але завдяки нашим мужнім захисникам, ми маємо змогу робити бокс кращим. Слава Україні! Слава Героям!

Позачергова конференція Федерації боксу України у Житомирі 9 вересня 2023 року

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.