Юрій Шевчук: Високий організаційний рівень проведення Чемпіонату України серед юнаків це сукупність зусиль Міністерства молоді та спорту, Федерації боксу України та Чернівецької обласної федерації боксу. 

Юрій Шевчук: Високий організаційний рівень проведення Чемпіонату України серед юнаків це сукупність зусиль Міністерства молоді та спорту, Федерації боксу України та Чернівецької обласної федерації боксу. 

Державний тренер збірних команд України з боксу – Юрій Шевчук дав оцінку проведення перехідного ЧУ серед юнаків та дівчат, та пояснив ціль його проведення:

«Насамперед хочу відмітити, що ці змагання пройшли на високому організаційному рівні. Були дуже якісні двобої, суддівство також було на високому рівні. Тому за пʼятибальною шкалою, сміливо можна ставити найвищу оцінку.

Як ви вже знаєте, основні змагання серед юніорів та юніорок і юнаків та дівчат цього року в нас вже відбулися. Це були Чемпіонати Європи серед юніорів та юнаків, де команда юніорів, як і команда юнаків посіла перше загальнокомандне місця. На сьогоднішній день розпочалася підготовка до основних стартів наступного сезону – це Чемпіонати Європи серед юнаків та юніорів 2024 року.

Боксери дорослішають, переходять в старші вікові групи, перехідні чемпіонати України проводяться для того, щоб за їх підсумками сформувати найкращий основний резерв юнацької та юніорської команд, це перший етап відбору до основної команди. 

Тобто зараз ми відібрали основну вісімку боксерів на цьому чемпіонаті і вже з 4 по 10 грудня у місті Коломия (Івано-Франківська область) відбудеться турнір за участі найсильніших боксерів серед юнаків. Цей турнір буде наступним етапом формування юнацької збірної команди України, яка буде представляти нашу країну на європейській першості».

Юрій Васильович також відзначив співпрацю Міністерства молоді та спорту, Федерацію боксу України та Чернівецьку федерацію боксу, яка дала змогу провести цей чемпіонат, та окремо подякував президентові ФБУ за особистий вагомий внесок у його проведення:

«Проведення чемпіонату стало можливим завдяки спільним зусиллям Міністерства молоді та спорту, Федерації боксу України та Чернівецької обласної федерації боксу. Саме завдяки цьому організація була на найвищому рівні. 

Хочу подякувати за повну підтримку Міністерству молоді та спорту на чолі із Вадимом Марковичем. Окремо хочу подякувати президенту ФБУ – Кирилу Шевченку за те, що він особисто допоміг із фінансуванням для проведення чемпіонату. На сьогоднішній день він вкладає дуже багато власних коштів в український бокс загалом. 

Також, хочу подякувати ЧОФБ на чолі із почесним президентом Іваном Семенюком за допомогу в організації проведення вже не одного турніру на території спорткомплексу «Сонячна долина», власником якого він є і за подальшу підтримку».

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.