Валерій Даниленко: Думаю, що участь в турнірі Странджа – великий крок для кожного з боксерів, наша команда отримала безцінний досвід

Валерій Даниленко: Думаю, що участь в турнірі Странджа – великий крок для кожного з боксерів, наша команда отримала безцінний досвід

Заслужений тренер України Валерій Даниленко прокоментував виступ на Странджі-24 свого підопічного Матвія Ражби @matviirazhba та наголосив, що цей турнір має велике значення для української всієї команди:

В Матвія був дуже складний жереб: перший поєдинок був проти учасника ОІ із Узбекистану, якого він впевнено переміг, другий проти призера ЧС, чемпіон Азії із Казахстану, цей бій Матвій програв, проте, на думку багатьох наших спеціалістів він бій не програв, такі поєдинки були ще у декількох наших боксерів. Але це бокс, нічого страшного, він ще не зустрічався із боксерами такого рівня. Як його тренер, я подивився його у боях проти боксерів світового рівня, він себе гідно показав, із перспективою на зростання.

Я радий, що у нас був такий жереб, адже лише на таких турнірах із такими суперниками можна визначити свої можливості. Звісно, я був би більше задоволений якби піднявся на пʼєдестал, наступний суперник мав бути фіналіст світу, дуже сильний боксер, це був би чудовий досвід. Ми з Матвієм вже обговорили над чим треба працювати, тому все порядку.

Цей досвід важливий для всієї команди, яка поїхала на цей турнір. На сьогоднішній день, для нашої команди участь на такому турнірі – це подарунок. Приїхали дуже сильні боксери із дуже сильних боксерських країн, загалом – малий чемпіонат світу. Наша команда вся дуже добре себе показала, всі боролись до кінця, тренери задоволені.

Плюс, ми провели тут спаринги, тут утворилось таке собі селище боксерів, ті хто вже програли, шукали собі суперників і спарингували, обмінювались досвідом. І це просто чудово для молодих боксерів, які раніше не мали досвіду таких змагань і суперників. Я думаю, що кожного із наших боксерів цей турнір змінить, вони сиділи дивились майже всі бої, спостерігали за роботою призерів ЧС, ЧЄ, ОІ, боксерів із путівками на ОІ. Я думаю, що такий турнір – великий крок для команди.

Нагадаємо, що на цьогорічному турнірі Странджа у Софії (Болгарія) українська команда здобула 6 нагород: 1 “золота” – Богдана Толмачова (86 кг), 2 “срібні” – Павла Мічковського (86 кг) та Тетяни Довгаль (60 кг), 3 “бронзові” – Ярослава Харциза (63,5 кг), Василя Ткачука (92+ кг) та Айдера Абдураімова (57 кг).

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.