Сергій Данильченко: Олімпійські ігри – це велика відповідальність, ми зробимо все, щоб не підвести наших захисників та країну

Сергій Данильченко: Олімпійські ігри – це велика відповідальність, ми зробимо все, щоб не підвести наших захисників та країну

Заслужений тренер України, бронзовий призер Олімпійських ігор-2000 року Сергій Данильченко дав інтерв’ю пресслужбі Федерації боксу України після закнічення 2-го світового кваліфікаційного турніру до ОІ-2024, на якому його підопічний Айдер Абдураімов здобув олімпійську перепустку у вазі 57 кілограмів.

Сергій, Петрович, перш за вс, вітаємо Вас та Вашого підопічного із таким чудовим виступом та заслуженою нагородою. Айдер – третій боксер у вазі 57 кг, який поїхав на ліцензійний турнір і саме йому вдалося її вибороти. Як ви гадаєте, ваше з ним рішення пропустити турнір в Італії, не дивлячись на те, що Айдер став чемпіоном України, було правильним? Чи він ще в Італії зміг би здобути ліцензію?

Результат якого ми досягли в Таїланді, здобувши олімпійську перепустку, показав, що все було зроблено правильно.

Ви задоволені тим боксом, який показав ваш підопічний у всіх 5-ти поєдинках, здавалося, що жодної помилки він не допустив, що ви скажете з тренерської точки зору?

Звісно, що обійтись без помилок, неможливо, такого не буває. Але він впертий, з першого і до останнього поєдинку був сконцентрований і все зробив як треба. Перший поєдинок був із срібним призером ОІ-2016 із Венесуели, далі був суперник із Замбії, потім із Таджикистану, в 1/4 був німець, а у вирішальному поєдинку в 1/2 боксер із Киргизстану. Кожного суперника перед боєм ми вивчали, знаходили їхні помилки та намагалися карати їх за ці помилки. Айдер пройшов цей турнір на одному диханні, він глибоко вдихнув з першого поєдинку і видихнув вже після пʼятого бою. Тому, я не побачив, що з кимось із суперників йому було по-особливому складно, адже всі перемоги були одноголосними.

Як ви гадаєте, тренувальний табір, організований ФБУ в Таїланді за декілька тижнів до початку турніру позитивно вплинув на підготовку, чи було створено всі належні умови для тренувань, проживання та харчування, адже клімат, часовий пояс і загалом специфіка загалом дуже різниться від наших?

Ви знаєте, ми, чесно кажучи, переживали, що щось піде не так, адже тренувались там у відкритому приміщенні, а потім заходили в приміщення із кондиціонерами, де було прохолодно. Але разом із Валентином Наумовичем та Дмитром Дмитровичем змогли підійти правильно і в нас все вийшло. Дякуючи віцепрезиденту ФБУ з міжнародних звʼязків Олександру Манчаку та виконуючому обовʼязки президента ФБУ Олегу Ільченко, збір було організовано на високому рівні, спортивні зали, обладнані всім необхідним, чудове харчування, відновлення та проживання. Вони були з нами від початку збору і до кінця ліцензійного турніру, якщо на місці виникали якісь питання, то вони одразу це все вирішували, підтримували спортсменів та тренерів.

Ще один ваш підопічний, Юрій Захарєєв, на жаль, не зміг здобути олімпійську перепустку. На вашу думку, Юрія свідомо засудили у бою із ірландцем в 1/8 фіналу?

Ірландця ми і не тільки ми прозвали велосипедистом, більшу частину поєдинку він просто протримав Юрія, бігав від нього. Рефері зламав поєдинок, дав два попередження Юрію, не зрозуміло за що, ірландцю дав всього два попередження, але йому треба було давати три попередження та дискваліфіковувати. Таке враження, що рефері був сварщиком чи сантехніком. Але я можу сказати, що Юрій прийняв цю ситуацію по чоловічому.

Менше двох місяців залишилось до старту Олімпійських ігор, які у вас сподівання від виступу Айдера? На цьому турнірі він став своєрідним відкриттям і точно запамʼятався своїм суперникам, які до того його не знали.

Олімпійські ігри – це ще більша відповідальність, тому там буде важче, і розслаблятись ні в якому разі не можна. Тому, ми зробимо все можливе, щоб дійти до вирішальних поєдинків за медалі. Дякую всім причетним за підтримку та допомогу. Окремо, я хотів би подякувати Збройним силам України за те, що ми маємо можливість їздити на збори, готуватись та виступати на змаганнях. Без них, це все було б неможливим, тому ми докладемо максимум зусиль, щоб їх не підвести.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.