Айдер Абдураімов: Буду робити все, щоб показати гарний результат на Олімпійських іграх у Парижі

Айдер Абдураімов: Буду робити все, щоб показати гарний результат на Олімпійських іграх у Парижі

Представник Харківської області у вазі 57 кілограмів Айдер Адбураімов, який сам родом із Мелітополя, поспілкувався із пресслужбою Федерації боксу України після свого тріумфального виступу на відбірковому турнірі до ОІ-2024 та здобуття олімпійської ліцензії.

Айдер, поділись, будь ласка, які були емоції та думки, коли ти отримав ліцензію на Олімпійські ігри?

Отримання ліцензії на Олімпійські ігри стало для мене приємною подією, яка переповнила мене емоціями радості та невимовного щастя. Це був результат багаторічної праці, наполегливих тренувань, віри в себе та підтримки з боку моїх тренерів, рідних та близьких. Це був не просто квиток на Олімпіаду, а й визнання моїх досягнень та підтвердження того, що я здатний на більше і буду робити все щоб показати гарний результат на ОІ-2024.

Ти провів 5 поєдинків на шляху до ліцензії, який із 5-ти поєдинків та суперників запамʼятався тобі найбільше, розкажи трішки про кожен із своїх боїв на відборі в Таїланді?

Важко виділити один бій, адже кожен з них був по-своєму складним та добре запам’ятався, пʼятий бій проти боксера з Киргизстану став фінальним і найважливішим. Це був дуже емоційний поєдинок, адже від його результату залежало чи здобуду я ліцензію на Олімпійські ігри в Парижі. В результаті напруженої та виснажливої боротьби я здобув перемогу і отримав квиток до своєї мети.

За два тижні до початку турніру у Бангкоку ви з командою вирушили в Таїланд на заключний збір, як ти оцінюєш тренувальний табір, який організувала Федерація боксу України в Таїланді, які були умови для тренувань, проживання, чи не було проблем із харчуванням, адже це інший континент, інші кліматичні умови та й загалом своя спеціфіка?

Тренувальний табір, організований Федерацією боксу України в Таїланді, був на найвищому рівні. Нам надали всі необхідні умови для плідної підготовки: комфортні номери, якісне харчування, сучасний спортивний зал та необхідне обладнання.Тренування були інтенсивними, але завдяки чітко продуманому плану та підтримці тренерів, я зміг значно покращити свою фізичну форму, техніку та тактику ведення бою.

Харчування в таборі було збалансованим та різноманітним, що давало мені необхідну енергію та сили для тренувань.Загалом, я дуже задоволений умовами, які нам надали в Таїланді. Це був безцінний досвід, який значною мірою сприяв моєму успіху на відбірковому турнірі.

На твою думку, що допомогло тобі підійти до відбіркового турніру в такій чудовій формі, виділи декілька факторів?

На мою думку, моєму успіху на відбірковому турнірі сприяли декілька факторів:
 • Важка та наполеглива праця. Я багато тренувався протягом багатьох років, постійно вдосконалюючи свою майстерність.
 • Підтримка тренерів. Мої тренери вірили в мене, допомагали мені розвиватися та готували до турніру.
 • Правильна психологічна підготовка. Я був налаштований на перемогу, не боявся суперників і вірив у свої сили.
 • Збалансоване харчування та якісний сон. Я дбав про своє здоров’я та відновлення сил.
 • Сприятливі умови для тренувань та відпочинку. ФБУ організувала для нас чудовий тренувальний табір в Таїланді, де ми могли зосередитися на підготовці до турніру.

Дивлячись твої поєдинки здавалося, що ти не допустив жодної помилки і кожен бій проходив за твоїм планом, поділись, разом із твоїми тренерами, вам вдалось реалізувати план на 100%, це був твій найкращий бокс, чи ще є куди зростати?

Я прагну досконалості в кожному бою, тому завжди намагаюся мінімізувати помилки та чітко виконувати план, розроблений разом з тренерами. На відбірковому турнірі нам вдалося реалізувати план на 100%. Ми ретельно вивчали кожного суперника, розробляли тактику бою та вдало її втілювали в бою.

Звичайно, я не можу сказати, що це був мій найкращий бокс. Завжди є куди зростати, і я постійно працюю над вдосконаленням своїх навичок. Я вдячний своїм тренерам за їхню підтримку та допомогу, а також за те, що вони вірили в мене і мої можливості.

Протягом турніру, чи відчував ти підтримку від рідних, друзів, партнерів по команді та Федерації боксу України?

Так, я відчував підтримку з усіх боків. Мої рідні та близькі люди переживали за мене, вірили в мене та бажали мені перемоги. Друзі та партнери по команді також підтримували мене та мотивували.

ФБУ створила всі необхідні умови для мого успіху, організувала якісний тренувальний табір та забезпечила нас усім необхідним. Я дуже вдячний за цю підтримку, адже вона дала мені сили та впевненість у своїх силах.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.