Дмитро Сосновський: Цей відбірковий турнір уся наша команда пройшла дуже гідно, кожен з них віддав усі свої сили

Дмитро Сосновський: Цей відбірковий турнір уся наша команда пройшла дуже гідно, кожен з них віддав усі свої сили

Головний тренер чоловічої збірної України з боксу Дмитро Сосновський поспілкувався із преслужбою Федерації України за підсумками 2-го світового кваліфікаційного турніру в Таїланді, де двоє українців – Дмитро Ловчинський (+92 кг) та Айдер Абдураімов (57 кг) здобули ліцензії на Олімпіаду у Парижі. Раніше, ще на ІІІ Європейських іграх, ліцензію на Олімпіаду здобув Олександр Хижняк у вазі 80 кг.

Дмитро Дмитрович, ваші підопічні Дмитро Ловчинський та Айдер Абдураімов здобули ліцензії на Олімпіаду на останньому відборі в Таїланді, враховучи нинішню ситуацію в в українському боксі, 3 ліцензії із 7-ми вагових категорій – це хороший результат, чи могло бути і краще?

Результат хороший, а чи могло бути краще, звісно, що так, могло бути і 4-5 ліцензій. Як я і казав, що 1-2 ліцензії це буде добре, а 3-4 дуже добре, це був реальний результат, якого нам вдалось досягти за цей час.

Як ви оцінюєте рівень фізичної підготовки нашої команди на заключному зборі, який прийняли рішення провести вже в Таїланді напередодні відбіркового турніру?

Наша команда, я вважаю, дуже старалась на цьому турнірі, ніхто не злив бій, завжди йшов до кінця. Фізично, функціонально спортсмени були дуже добре готові, я думаю, що рішення було прийнято вірно, тут хотілося б подякувати керівництву Федерації боксу України, віцепрезидент з міжнародних зв’язків Олександр Манчак приїхав у Таїланд раніше, щоб усе організувати, і реально дякуючи йому та президенту Федерації боксу України Олегу Ільченку ми приїхали і у нас вже були підготовані номери, складене харчування, тренувальний зал там був у 30-50 метрах від номерів, що було дуже зручно, не було ніякого дискомфорту, а це дуже важливо у підгтовці. Також, дуже дякуємо Міністерству молоді та спорту, що пішли на зустріч і ми змогли взяти додаткових спаринг-партнерів на збір. Тобто тут вся команда разом спрацювала дуже добре, адже в таких відповідальних моментах немає дрібниць.

Олександр Хижняк здобув ліцензію ще минулого року у червні/липні, Дмитро Ловчинський та Айдер Абдураімов трохи менш як за два місяці до ОІ, на вашу думку, кому буде складніше підійти в хорошій формі до цих змагань?

Тут 50\50, якщо боксер і його тренер свідомі, вони правильно використають цей час і підготуються добре, якщо не свідомі, то можуть подумати, ми вже на Олімпіаді і все, і випустити важливі моменти з підготовки, хтось спустив вагу, хтось порушив дисципліну, тому все індивідуально. Ті боксери, які пройшли усі відбіркові турніри, чи поїхали на останній відбір, їм також може бути складно, адже вони вийшли на певний пік форми, пройшли довгий шлях і ті команди, які могли зробити зміни в складі на останній турнір, в тому числі і ми, їх робили. У нас із 10 червня вже розпочався збір, зараз спортсмени скажімо в такій собі “ямі” тому, Дмитру Ловчинському та Айдеру Абдураімову я дав ще тиждень на відпочинок.

До старту Олімпіади залишилось менше двох місяців, на вашу думку, за рахунок чого із наших боксерів – Хижняк, Абдураімов та Ловчинський можуть вдало виступити?

У випадку з Олександром Хижняком, все залежить від того, в якій він формі підійде, він пройшов індивідуальний тренувальний табір, де у нього були спаринг-партнери. Ми будемо проводити бойову практику на зборах, для того щоб він відчував дистанцію, а досвіду він має як ніхто інший, він знає, що таке Олімпіада. Дмитро та Айдер будуть перший раз на Олімпіаді, ступінь їх готовності також ще залежить від того, як вони психологічно зможуть з цим впоратись. Проте, бувають в боксі різні випадки, спортсмени, які мають медалі на Чемпіонатах Європи та світу можуть і не побувати на таких змаганнях. Ті хто потрапляють на Олімпійські ігри, навіть ті, хто вже завойовували медалі, всі вони кажуть, що це не зрівняти ні з якими іншими турнірами.

Для вдалого виступу все має бути в комплексі — фізична готовність, функціональна, тактико-технічна ну і закономірно психологічна. Дмитру перший поєдинок у Таїланді дався не просто, але далі він вже розкачався, легко розібрався із хорватом, якому програв в Італії ну і в бою за ліцензію особливих складнощів у нього не виникло із греком. На Олімпіаді будуть дуже потужні суперники у надважкій вазі, тому Дмитру потрібно ще попрацювати над майстерністю. Айдер психологічно стійкий, показав дорослий бокс, впевнено пройшов усю дистанцію, я думаю, якщо йому вдасться підійти в такій же формі до Парижу, то можна воювати за медалі.

І на останок, на вашу думку, що чекає на цю команду після заверешння цього олімпійського циклу в плані складу?

Я хочу сказати, що цей відбірковий турнір усі наші боксери пройшли гідно, ніхто з них не беріг себе, кожен віддав усі свої сили. На цю команду після Олімпіади чекають великі зміни, вона буде відбиратися на Чемпіонаті України, а потім формуватися на навчально-тренувальних зборах та міжнародних змаганнях. Відбір і формування це трішки різні речі.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.