Херсонська обласна федерація підбила підсумки 2017 року

Херсонська обласна федерація підбила підсумки 2017 року

​​ Відбулося урочисте підведення підсумків Херсонської обласної організації Федерації боксу України. Під час заходу президент федерації Олександр Трутнєв розповів присутнім про основні події та досягнення минулого року.

 

Протягом 2017 року три спортсмена Херсонської обласної організації Федерації боксу України взяли участь в чемпіонатах Європи. Єгор Бондаренко і Данило Соколовський були учасниками Чемпіонату Європи з боксу серед школярів, який відбувся 17-26 липня в місті Вилча, Румунія. Також Андрій Матяш взяв участь в Чемпіонаті Європи з боксу серед молоді, який відбувся 20-29 жовтня в місті Анталія, Туреччина.

 

У чемпіонатах України за різними віковими категоріями Херсонські боксери завоювали 6 золотих, 9 срібних та 20 бронзових нагород. Також на регіональному чемпіонаті України серед школярів наші спортсмени завоювали 8 золотих, 8 срібних і 6 бронзових медалей, посівши перше загальнокомандне місце. До складу збірних команд України з боксу в різних вікових категоріях увійшло 20 спортсменів і спортсменок з Херсонської області.

 

З міжнародних і всеукраїнських турнірів за межами області херсонські боксери протягом року привезли 27 золотих, 26 срібних і 23 бронзових медалей. Зокрема, на 61 міжнародному турнірі класу “А” «Istvan Bocskkai Toutnament» серед еліти в місті Деберцен, Угорщина, Олександр Меленюк посів друге місце. На Міжнародному турнірі з боксу пам’яті заслуженого тренера Республіки Білорусь Генріха Ривкіна серед молоді, який проходив в місті Могилів, Олександр Трутнєв став срібним призером, а Андрій Матяш – бронзовим. На міжнародному турнірі класу «А» пам’яті С.Трестіна, який відбувся в місті Одеса, Дмитро Щербина завоював бронзову медаль змагань. А вже 6 серпня Андрій Матяш отримав срібну медаль Міжнародного турніру класу «А» Brandenburg Cup, який відбувся в місті Франкфурт-на-Одері, Німеччина. Олександр Трутнєв 25 грудня прийняв участь в Міжнародному турнірі з боксу класу «А» присвяченому пам’яті Заслуженого тренера Азербайджану А.Агаларова «A.Agalarov Cup-2017».

 

Відбувалися великі змагання з боксу і в Херсонській області. З 18 по 22 квітня в Херсоні відбувся XII Міжнародний турнір з боксу серед еліти класу «А» пам’яті МС СРСР Миколи Мангера. У ньому взяли участь кращі боксери України, а також представники Туреччини, Молдови та Азербайджану. Херсонський боксер Богдан Чорний завоював срібну медаль змагань, а Андрій Пєтухов – бронзову. Незабаром після цього в нашому місті відбулися ще одні великі змагання – XI Міжнародний турнір з боксу серед еліти «Пам’ять». У ньому взяли участь Національна збірна України до 22 років, представники більшості областей України, а також команда Республіки Молдова. Херсонський спортсмен Богдан Чорний посів перше місце змагань, а Андрій Пєтухов – друге. Крім цього, протягом року в області пройшло ще 8 всеукраїнських турнірів, 8 змагань обласного рівня і 4 матчеві зустрічі з представниками інших областей. Також було проведено 9 чемпіонатів області серед різних вікових категорій.

 

Спортивну майстерність протягом 2017 року херсонські боксери підвищували на 15 навчально-тренувальних зборах в Херсонській області та на 26 за її межами. Окремо слід відзначити, що в цьому році ми двічі брали навчально-тренувальні збори Національної збірної України з боксу серед еліти в рамках її підготовки до Чемпіонату Європи в місті Харків та навчально-тренувальні збори Національної збірної України з боксу серед чоловіків до 22 років.

 

У минулому році тренер федерації Василь Царіков отримав почесне звання Заслуженого працівника фізичної культури і спорту України. А ще один наш представник, Ігор Бондаренко, пройшов сертифікацію на тренера АІБА 1 *.

Зусиллями федерації влітку був придбаний сучасний ринг для проведення змагань. Ще один ринг був придбаний для відділення боксу Херсонського вищого училища фізичної культури.

 

Не залишалася Херсонська обласна організація Федерації боксу України осторонь і від соціальних проектів. Протягом року її представники взяли участь у 16 заходах з популяризації спорту і здорового способу життя.

 

Протягом року федерація була відзначена подяками голови Херсонської обласної державної адміністрації, херсонського міського голови, державних, громадських та приватних організацій. А під час підбиття підсумків Федерацією боксу України ХОО ФБУ отримала нагороду «За вагомий внесок у розвиток українського боксу».

 

Кращим боксером 2017 року став Жермен Ншімірімана. Кращим боксером серед жінок – Людмила Курнос. Кращим тренером – Роман Чернишов. Кращим суддею – Василь Царіков. А дипломи за кращий командний результат отримали старші тренера збірної області серед школярів Максим Єфименко та Володимир Чорний.

 

Також отримали дипломи та матеріальне заохочення від федерації всі спортсмени та їх тренери, які досягли вагомих результатів у 2017 році. Подяки були вручені партнерам і всім людям, що вніс свій внесок в розвиток боксу на Херсонщині.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.