Два чемпіони та бронза: результат виступів українців на МТ «Золотий пояс»

Два чемпіони та бронза: результат виступів українців на МТ «Золотий пояс»

В Румунії, в місті Галац, підійшов до завершення один з найбільш престижних міжнародних турнірів найвищої категорії – «Золотий пояс». Цього року в змаганнях взяли участь найсильніші боксери Європи з 14 країн: Ірландії, Молдови, Англії, Іспанії, Болгарії, Шотландії, Словенії, Угорщини, Сербії, Уельсу, Росії, Бельгії, Румунії та, звичайно ж, України.

Честь нашої держави на турнірі відстоювали харків’яни: Юлія ЦИПЛАКОВА (вагова категорія 60 кг), Роберт МАРТОН (вагова категорія 91 кг) та Сергій ГОРСКОВ (вагова категорія 91 кг).

Юлія ЦИПЛАКОВА в півфіналі зустрілася з румункою Крістіною Космо і в напруженому поєдинку зуміла переломити хід бою в свою сторону і здобула вольову перемогу з рахунком 3-2. У фіналі Юля зустрілася зі своєю давньою суперницею з Ірландії, призеркою чемпіонату Європи та чемпіонкою світу Келлі Харінгтон. Юля і Келлі в травні 2018 року зустрілися в чвертьфіналі чемпіонату Європи серед жінок в Софії і тоді роздільне рішення суддів було на боці ірландської боксерки. З цієї причини фінал в Румунії був подвійно принциповим для Циплакової. Наша спортсменка зуміла налаштуватися і провела гарний видовищний бій, зумівши взяти переконливий реванш.

Роберт МАРТОН переконливо вигравши у боксера з Шотландії вийшов в півфінал змагань де зустрівся з боксером з Ірландії Кирилом Афанасьєвим. В 1/2 стадії змагань судді віддали перевагу ірландському боксеру, який вийшов у фінал де зустрівся з іншим боксером зі збірної України Сергієм Горсковим.

Сергій ГОРСКОВ на шляху до фіналу впевнено здолав спортсменів з Сербії та Румунії. Фінальний бій вийшов дуже цікавим та напруженим. Перший раунд боксери проводили розвідку намагаючись знайти слабкі місця один одного. Другий і третій раунди пройшли повністю під диктовку Сергія, який заволодів перевагою і довів поєдинок до перемоги одноголосним рішенням суддів.

Підсумком виступів наших боксерів на змаганнях стали завойовані 2 золоті і одна бронзова медалі, які дісталися хлопцям у важкій і впертій боротьбі. Про це повідомив віце-президент Федерації боксу Харківської області Олександр Манчак.

«Від себе особисто та усієї команди висловлюю слова подяки першому віце-президенту ФБУ Шенцеву Дмитру Олексійовичу за надану можливість нашим спортсменам виступити на міжнародному турнірі «Золотий пояс» в Румунії, – зазначив Олександр Манчак. – Переповнювала гордість за наших спортсменів, коли вони стояли п’єдесталі, лунав гімн України, а наші боксери в черговий раз підтвердили, що Україна одна з провідних європейських і світових боксерських держав. Вітаю головних тренерів чоловічої і жіночої збірних тренерів Дмитра Сосновського та Сергія Гордієнка з успішним виступом лідерів збірних команд. Окрім того бажаю всім спортсменкам збірної команди України успішного виступу на майбутньому чемпіонаті світу серед жінок в місті Делі Індія на якому виступить і харків’янка Юлія Циплакова».  

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.