Пройшли перші засідання комісій НОК України

Пройшли перші засідання комісій НОК України

Відбулися перші в цьому році засідання Комісій НОК України, членами яких є представники Федерації боксу України. 25 квітня засідала «Юридична комісія» НОК України, до якої входить директор департаменту правового забезпечення ФБУ Ілля Скоропашкін, а декількома днями раніше пройшло засідання комісії «Жінки в спорті», яку представляє голова міжнародного відділу ФБУ Поліна Штифура.

Під час засідань було опрацьовано й узгоджено проект положення комісій, яким керуватиметься дорадчий орган, та здійснено розподіл обов’язків в кожному з напрямків діяльності. Окрім того члени комісій затвердили плани роботи на найближчий час.

 

 

«Юридична комісія» НОК України

Структурний орган продовжуватиме опікуватися захистом прав атлетів, у межах своєї компетенції здійснюватиме розгляд питань, що надходитимуть від суб’єктів олімпійського руху, орієнтуючись на законодавство України та провідний міжнародний досвід.

Важливим вектором роботи комісії протягом року стане також забезпечення ефективної діяльності Спортивного арбітражного суду, боротьба з допінгом та захист інтелектуалної власності.

Заплановано проведення засідань тричі на рік, а також використання можливостей он-лайн ресурсів для оперативного розгляду нагальних питань.

Комісія «Жінки в спорті» НОК України

Члени комісії під головуванням Олімпійської чемпіонки Наталії Добринської, за участю віце-президента НОК Миколи Томенка та виконавчого директора Наталії Коваленко підтримали й затвердили проект нагороди «Жінки та спорт». Згідно з ним нагорода вручатиметься щорічно як визнання видатних досягнень та внеску українських жінок у розвиток спорту, за сприяння гендерній рівності у спортивному середовищі, жінкам, які є взірцем для наслідування.

Було також ухвалено проект положення про Комісію та план роботи на 2019 рік. Зокрема передбачена серія інформаційних матеріалів про жінок у спорті, планується залучати їх до участі в спортивних та громадських заходах, заходах НОК України – задля популяризації спорту й здорового способу життя, співпрацювати з Комісіями «Інновації в спорті» НОК, «Жінки в спорті» МОК та «Гендерна рівність у спорті» ЄОК та інше.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.