Вадим Гончаренко: на допомогу боксу – наука та найновіші розробки «Green  Hill»

Вадим Гончаренко: на допомогу боксу – наука та найновіші розробки «Green Hill»

Директор українського представництва компанії «Green Hill» Вадим Гончаренко знає все про екіпірування та реманент для боксу. Зважаючи на те, що його компанія – технічний партнер ФБУ, ми скористалися можливістю розпитати його про новаторства та суперсучасні розробки в цій галузі.

– На сьогоднішній день у нашій компанії понад 50 моделей рукавичок тільки для боксу. Є тренувальні, бойові, професійні. Основна ідея «Green  Hill» – виробництво продукції, оптимальне по співвідношенню «ціна – якість». Якщо говорити про найбільш «просунуту» рукавчику, то це – модель «Tiger». Перший раз вона була використана в 2004 році на Олімпійських іграх в Афінах. В рукавичці використовується система «Анти-нокаут», і за підсумками тієї Олімпіади рукавичка «Tiger» була визнана найбезпечнішою.

– Ось це рівень! За майже два десятка років не було удосконалень і не знайшлося конкурентів?

– Так, ця ж модель випускається до цих пір. Останній чемпіонат світу в Росії проходив в цій рукавичці. На наступний чемпіонат світу в Сербії 2021 року компанія «Green Hill» також буде основним постачальником, і він теж буде проходити в рукавичці «Tiger». Взагалі, зараз всі найбільші змагання що в Європі, що в Азії, Африці та Штатах, підписують контракти з нашою компанією. «Tiger» – якісна і перевірена часом рукавичка, тому вона так розкручена. Ця модель визнана в усьому світі.

– Напевно, вартість такої рукавички не найдоступніша. Чи існують якісь аналоги?

– Практично всі рукавички, допущені AIBA до змагань, дорогі – від 100 доларів і вище. Тому для України компанія розробила трошки іншу, більш бюджетну рукавичку. Це модель «Knock», яка ліцензована Федерацією боксу України. Рукавичка дуже хороша, і вона визнана не тільки в Україні. Ми моніторимо ринок, запитування думку спортсменів – відгуки позитивні. Її ціна майже в два рази нижче.

– Проведете невеликий екскурс в історію «еволюції» рукавичок?

– Спочатку всі рукавички йшли з кінським волосом. Поступово наповнювач замінили на пінополіуретан, і зараз він використовується практично всіма виробниками. Різниця тільки в кількості слоїв пінополіуретану, шкірі, прокладках з повсті, а також безпосередньо формі рукавички. Звичайно, дуже багато залежить від форми рукавички – особливо, наскільки вона буде безпечною.

– У чому відмінність рукавичок за формою?

Більш ударні моделі – вони більш довернуті. Це і є відмінність аматорської рукавички від професійної, яка йде зі шнурівкою. Рука в професійній рукавичці знаходиться майже в кулаку, тому удари виходять жорсткі. В цілому ж, у кожного виробника свої секрети, спрямовані на зменшення травматичності спортсменів.

– Що скажете по асортименту шоломів вашої компанії?

– Найвідоміша модель в каталозі «Green Hill» – це «Five Star». Один з кращих в світі бойових шоломів зроблений з натуральної шкіри. Його основна перевага – хороша фіксація, тобто шолом щільно сидить і не їздить на голові, як буває у інших виробників. Відповідно, шолом безпечний. Цієї моделі також близько 20 років, і краще поки що ніхто не придумав.

– Що стосується вартості, шолом ще дорожче рукавичок?

– Теж близько 100 доларів. Ситуація точно така ж, як і з рукавичкою: для України ми розробили модель «Triumph». Це повний аналог, тільки використовується трошки інша шкіра.

– Різноманітність моделей шоломів така ж велика, як і рукавичок?

– Так, особливо багато тренувальних моделей. З захистом підборіддя, скул, з так званим бампером. Можна знайти варіанти під будь-які вправи.

– Чи потрібні для нових моделей вашої продукції якісь патенти або сертифікати?

– Звичайно, на наші моделі є патенти. Якраз по рукавичці «Tiger» колись «Green Hill» дуже довго судився з іншого німецькою компанією, яка копіювала нашу модель. Ми виграли і європейські, і американські суди.

– Розкажете про виробництво інвентарю для боксу? Потужності компанії розташовані в Китаї?

– Ні, наш німецький бренд в основному готується в Пакистані, де у компанії «Green Hill» чотири фабрики. Вони розташовані по сусідству з фабриками інших компаній: наприклад, через паркан «Adidas», далі – «Everlast». Взагалі, наша компанія виробляє не тільки рукавички і шоломи, так що для якоїсь продукції є фабрики в Туреччині і Нідерландах. Зараз побудували фабрику і в Китаї, де буде відшиватися взуття для боксу.

– Масштаб компанії вражає…

– Звичайно, «Green Hill» – велика корпорація, яка на ринку вже понад 100 років. Ми – не одноденка, яких зараз багато: «Сьогодні з’явилися, завтра пропали». Всюди стоїть хороше обладнання, тому і якість відповідає. Наша продукція перевірена часом і кращими змаганнями. У «Green Hill» контракт не тільки з AIBA. Уже третій рік підписується контракт з європейською конфедерацією боксу, з азіатською, американської та африканської – тобто, ми представлені по всьому світу.

– Як давно компанія в нашій країні?

– В Україні «Green Hill» з 2009 року. При цьому, ми – не дилери, а офіційні представники компанії. У нас контракти не лише з боксом, а й з федерацією самбо, дзюдо. Загалом, «Green Hill» – це не тільки бокс, хоча бокс – це, звичайно, основний напрямок.

Для нас – честь і велика місія в співпраці з ФБУ. Україна – велика боксерська держава, наші провідні боксери давно в пантеоні найвеличніших чемпіонів. Це прекрасно знають і в «Green Hill», саме тому ми й вийшли свого часу на ексклюзивну співпрацю з Федерацією боксу України, яка себе чудово показала.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.