14 червня жіноча та чоловіча збірні України відновлюють навчально-тренувальні збори

14 червня жіноча та чоловіча збірні України відновлюють навчально-тренувальні збори

Вимушена перерва через пандемію COVID-19 зламала більшість планів для боксерів та представників інших видів спорту на 2020 рік, і все ж невдовзі для спортсменів Національної збірної України з боксу поновиться довгоочікуваний робочий процес.

14 червня на Олімпійській тренувальній базі в Кончі-Заспі розпочнуться перші після періоду карантину навчально-тренувальні збори, в яких візьмуть участь провідні спортсмени чоловічої та жіночої збірних України.

З огляду на небезпеку подальшого поширення коронавірусної хвороби збори проводитимуться з обов’язковим дотриманням рекомендацій Міністерства охорони здоров’я і Головного державного санітарного лікаря України.

Своїми думками щодо майбутнього старту навчально-тренувальних зборів з прес-службою ФБУ поділився головний тренер Національної чоловічої збірної Леонід Лоївський.

«Гадаю, що не тільки я з нетерпінням очікую поновлення тренувань. Те саме стосується усіх хлопців, що вже скучили за робочим процесом. У нас поки немає затвердженого міжнародного календаря, але ми все одно будемо набирати форму і продовжувати активну підготовку до внутрішніх стартів. Попереду у нас є попередньо узгоджені терміни проведення Кубку України, Національної першості, міжнародної матчевої зустрічі наприкінці року пам’яті Миколи Капусти у Вінниці  та низки навчально-тренувальних зборів.

Звичайно, що психологічно всі переживали ситуацію з призупиненням спортивного процесу і, особливо, з перенесенням Олімпійських ігор у Токіо на 2021 рік. Проте, усі поставились до цього з розумінням. Адже здоров’я важливіше за все. Однак радує те, що спортсмени не байдикували на карантині і знаходили можливість для індивідуальних тренувань. Зі всіма хлопцями я був у постійному контакті по телефону, тобто в курсі всіх їхніх справ. На щастя, скарг на здоров’я ні у кого немає, отже, сподіваюсь, плідну роботу розпочнемо в оптимальному складі та бойовому настрої вже 14 червня», – зазначив Леонід Лоївський.

На фото: Леонід Лоївський

Головний тренер жіночої збірної України Сергій Гордієнко в ексклюзивному коментарі прес-службі ФБУ також розказав про особливості виходу з карантину своєї команди.

«До участі у навчально-тренувальних зборах ми запросили 20 спортсменок. На першому етапі вони пройдуть поглиблене медичне обстеження. Також на них очікує психологічне тестування і дослідження їхніх фізичних кондицій. На основі цих даних ми сформуємо персональні рекомендації для кожної спортсменки і будуть сплановані навантаження. Початковий план тренувального процесу ми маємо згідно з рекомендаціями Міністерства молоді та спорту.

Перший етап підготовки завершиться 27 червня, а в липні пройде другий етап, на якому більше уваги буде приділено безпосередньо боксу. Гадаю, не помилюсь, якщо скажу, що зараз всі чекають на появу міжнародного календаря, згідно з яким будемо планувати подальший процес тренувань, в тому числі й внутрішні старти», – відзначив Сергій Гордієнко.

На фото: Сергій Гордієнко

Представник тренерського штабу збірних команд України з з наукової роботи Валентин Ост’янов у недавньому інтерв’ю офіційному сайту ФБУ зазначав, що на першому етапі зборів проводитиметься обстеження та тестування спортсменів, згідно з результатами яких буде плануватися подальша робота.

«Перший тиждень буде, так би мовити, педагогічний. А з 21-го числа стартує медико-біологічне тестування, після якого в нас з’явиться повна картина про кожного боксера. Якраз до того часу очікуємо, що з’явиться затверджений календар», – додав Валентин Ост’янов.

Нагадаємо, що останнім офіційним стартом Національної збірної України став ліцензійний олімпійський турнір у Лондоні, який був призупинений через розпал коронавірусної хвороби COVID-19. Наразі досі немає інформації про нові терміни проведення цих та інших міжнародних змагань.

XXXII літні Олімпійські ігри були перенесені, за рішенням МОК, на липень-серпень 2021 року.

Також варто відмітити, що в нещодавньому інтерв’ю виконавчий директор Федерації боксу України Донатас Піскун зазначив, що Федерація боксу України має чіткий план виходу збірних команд України з карантину.  

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.