Чернівці запрошують на свято спорту і боксу: зустріч – кожної суботи на стадіоні «Буковина»

Чернівці запрошують на свято спорту і боксу: зустріч – кожної суботи на стадіоні «Буковина»

Спорт – усьому голова! Саме такий девіз взяло на озброєння славне місто Чернівці, де другу суботу поспіль відбуватиметься спортивний фестиваль, що об’єднує як професійних спортсменів, так і  пересічних людей, для яких спортивна культура і здоровий способ життя – не порожній звук, а життєвий принцип.

На головній арені міста – стадіоні «Буковина» – стартували безкоштовні тренування, що проходитимуть кожної суботи протягом серпня.

За словами керівника управління молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації, відомого у недалекому минулому боксера Олександра Погодіна, ідея проведення спортивного фестивалю була жваво підтримана активними чернівчанами.

«Люди багато часу просиділи на карантині, і у суспільстві відчувається великий запит на заняття спортом. Я, як новий очільник управління молоді та спорту в регіоні, відразу підхопив ідею міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта. Вона полягає в тому, щоб на одному просторі створити для всіх бажаючих найкращі умови для заняття багатьма видами спорту. Відповідно до нашої задумки, професійні спортсмени, яких ми залучаємо, демонструють власні вміння, а батьки і їхні діти, що масово приходять на ці заходи, тут же можуть спробувати свої сили в кількох видах спорту, щоб згодом обрати для себе якийсь конкретний вид, яким можна займатися постійно.

Гадаю, що для усіх і, звичайно, для молоді цей захід дуже цікавий. Тим більше, серед представлених видів спорту є й такі, що не лише на Буковині, а й в Україні з’являються вперше і не є дуже розкрученими. Але, можливо, і вони знайдуть своїх прихильників.   

Хедлайнером першого дня фестивалю, 1 серпня, був відомий український боксер, член Національної збірної Степан Грекул. Розпочинається захід з традиційної руханки, яку проводить наша зірка. Після розминки, в якій беруть участь усі діючі спортсмени, тренери, батьки з дітьми і всі активні чернівчани, всі охочі можуть знайомитися з окремими видами спорту, які представлені на стадіоні. Це чудова ініціатива, яка дає можливість федераціям, спортивним клубам, ДЮСШ, ФСТ показувати свою діяльність і залучати до своїх лав дітей і їхніх батьків.

Також додам, що хедлайнером фестивалю цієї суботи, 8 серпня, буде відомий буковинський легкоатлет Еміль Ібрагімов. Наступного тижня плануємо залучити каратиста Валерія Чоботаря, ще за тиждень – учасницю двох Олімпіад, майстра спорту зі стрільби з лука Лідію Січеннікову. Усі хедлайнери – це визначні буковинські атлети, кандидати на участь в Олімпійських іграх у Токіо.

Звичайно, на нашому спортивному фестивалі широко представлений і бокс. Про участь у першому заході Степана Грекула я вже сказав вище. Крім нього, до відкритого тренування залучені боксери спортивного клубу «Колізей». Особисто пересвідчився у тому, що до занять боксом активно долучаються усі охочі і бокс залишається на Буковині одним з найпопулярніших видів спорту», – відзначив Олександр Погодін.

Тож, запрошуємо чернівчан та гостей міста приєднуватися до безкоштовних тренувань з більш ніж 20 видів спорту. Черговий спортивний фестиваль відбудеться цієї суботи, 8 серпня, на стадіоні «Буковина». Початок – о 9:45.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.