Сергій Гордієнко: «Дякуємо ФБУ за хороші умови для тренувань Національної жіночої збірної України»

Сергій Гордієнко: «Дякуємо ФБУ за хороші умови для тренувань Національної жіночої збірної України»

Протягом двох перших місяців літа Національна жіноча збірна України з боксу провела два навчально-тренувальних збори, які пройшли після тривалої паузи, пов’язаної з карантином. Місцем проведення обох етапів підготовки стала Олімпійська тренувальна база в Кончі-Заспі.

Яка робота виконувалися на зборах та як почувають себе спортсменки, що претендують наступного року на поїздку в олімпійський Токіо, без стабільної змагальної практики? Про це пресслужба ФБУ запитала головного тренера Національної жіночої команди України Сергія Гордієнка.

– Тренерський штаб збірної є прихильником наукового підходу у своїй роботі, тому ми уважно дотримувалися усіх рекомендацій Міністерства молоді та спорту. У цих рекомендаціях докладно розписано, як спортсменкам правильно виходити з карантину і поступово набирати кондиції, – говорить Сергій Володимирович. – Протягом двох зборів було проведено чимало досліджень фізичного та психологічного стану спортсменок. Другий етап підготовки вийшов більш інтенсивним з точки зору фізичних навантажень: наприклад, ми додали роботу в парах. Радує те, що практично ні в кого немає серйозних травм. Виключенням є Марія Боруца, в якої є проблеми з хребтом. Вона була відсутньою на другому тренувальному зборі і наразі проходить реабілітацію вдома.

– Як дівчата психологічно переживають ситуацію з вимушеною перервою у змаганнях?

– У нас у команді були приклади, коли деякі спортсменки, навпаки, отримували перенавантаження, намагаючись компенсувати відсутність офіційних поєдинків. Тому більшість рекомендацій, у тому числі, з боку психологів зводиться до того, щоб дівчата готувалися планомірно, без різких прискорень і різких гальмувань. В цілому ж обстановка у команді робоча і позитивна. Практично всі підопічні дотримуються плану підготовки.

– Які подальші плани стосовно тренувальних зборів та змагань?

– Ми досі не маємо затвердженого міжнародного календаря змагань. Були сподівання поїхати на товариський турнір у Польщу, що планувався на кінець серпня, але оскільки зараз ця країна знаходиться у «червоній зоні» із несприятливою ситуацією з коронавірусом, то змушені були відмовитися від цієї поїздки. Наразі чекаємо проведення Кубку України, який відбудеться у вересні. Готуватися до нього дівчата будуть «на місцях». Наостанок хотілося б подякувати Федерації боксу України за злагоджену роботу з організації тренувального процесу Національної команди. Враховуючи усю складність ситуації з пандемією як в Україні та за кордоном, ми дуже цінуємо те, що для збірної створюються хороші умови. Пам’ятаємо, що до початку Олімпійських ігор у Токіо залишився лише рік, тож не маємо права гаяти часу!..

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.