«Показали приклад іншим регіонам»: підсумки чемпіонату Вінницької області з боксу

«Показали приклад іншим регіонам»: підсумки чемпіонату Вінницької області з боксу

З 26-го по 28 серпня у Вінниці проходив чемпіонат Вінницької області з боксу серед дорослих та серед молоді. Змагання відбувалися у спортивному клубі «Нокаут» за участю провідних спортсменів міста та усього регіону.

Нагадаємо, що обласна першість є етапом відбору спортсменів до чемпіонатів України відповідних вікових категорій, що заплановані на осінь.

Своєю думкою щодо проведення турніру поділився президент Федерації боксу Вінницької області Олег Алекса.

«Для нас надзвичайно важливо, що чемпіонат області взагалі відбувся! Адже у цей складний період, коли велика кількість змагань відміняється і доля багатьох турнірів невизначена, ми все ж продемонстрували, що бокс в Україні і, зокрема, на Вінничині, продовжує розвиватися. На першості області ми дотримувались усіх запобіжних заходів, яких вимагають правила карантину під час пандемії COVID-19. Тим самим, гадаю, ми показали гарний приклад багатьом іншим обласним федераціям, які ще не визначилися щодо подальших планів. Я пишаюся вінницькими боксерами і вітаю з перемогами тих, хто здобув звання чемпіонів Вінницької області у 2020 році. Тепер покладаємо на цих хлопців надії на майбутньому чемпіонаті України серед дорослих, що прийматиме у листопаді Одеса, а також на молодіжній першості України, що відбудеться у Хмельницькому. Також важливо, що ці хлопці – вже на олівці у тренерів збірних України, а значить, є шанс пробитися й на турніри найвищого гатунку – першості Європи та світу», – зазначив Олег Алекса. 

У свою чергу, головний суддя змагань, відомий тренер Владислав Кошеєв також поділився враженнями:

«Хочу підкреслити, що чемпіонат пройшов на високому організаційному рівні. В усіх вагових категоріях була гідна конкуренція. Як головний суддя, можу зазначити, що всі поєдинки пройшли у безкомпромісній боротьбі, серйозних претензій до працівників Феміди не було. Дякую всім учасникам за спортивну поведінку і красивий бокс. Зважаючи на досить тривалу паузу, яка була перед цим, приємно вражений підготовкою багатьох бійців! Впевнений, вінницькі боксери не пастимуть задніх і на чемпіонаті України».  

Старший тренер збірної Вінницької області Роман Вокалюк також залишився задоволений турніром.

«Нинішню обласну першість цілком можна назвати особливою, адже складно пригадати, коли ми збирали таку кількість класних боксерів. Серед них і спортсмени Національної та молодіжної збірних України. Якщо в минулі роки у кожній категорії у нас були свої «залізні» фаворити, то в цьому році не все було так однозначно. Чимало залежало від самопочуття спортсменів, адже у когось були травми, а хтось півроку взагалі не проводив бої через усім відомі обставини. Навряд чи хтось продемонстрував на цьому етапі свої максимальні можливості, але 100-відсоткової форми від бійців ніхто й не вимагав. Зараз важливо, щоб спортсмени поступово набирали кондиції, адже попереду в них ще багато стартів. А поки що просто хочу подякувати усім за старанність. Особливо порадувала молодь, що прогресує. У нас є чимало перспективних молодих бійців. Їм належить ще багато працювати, але майбутнє у вінницького боксу точно є!», відзначив Роман Вокалюк.     

Чемпіони першості Вінницької області 2020 року серед молоді та еліти:

Молодь (2002—2003 р.н.)

52 кгФедір Фріз

56 кгІлля Суслов

60 кгМикола Письменний

64 кгГеннадій Масленніков

69 кгВолодимир Салецький

75 кгРуслан Бондар

81 кгРоман Лещенко

Еліта

52 кгОлексій Мартинюк

57 кгВладислав Зарічний

63 кгІгор Ковтун

69 кгРостислав Тодощенко

75 кгЄвген Гладько

81 кгБогдан Шиндер

91 кгАндрій Ісаков

+91 кгІван Юренко

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.