Українські боксери беруть участь у знаменитому турнірі у Сербії «Golden Gloves»

Українські боксери беруть участь у знаменитому турнірі у Сербії «Golden Gloves»

У Сербії з 26-го по 29 листопада проходить один з найстаріших боксерських турнірів у світі «Golden Gloves 2020». Змагання відбуваються вже 63-й рік поспіль. До міста Сомбор, яке цього року стало центром проведення заходу, приїхали 52 боксери з 13 країн: України, Алжиру, Бельгії, Болгарії, Боснії та Герцеговини, Хорватії, Куби, Гани, Литви, Марокко, Молдови, Північної Македонії та Сербії.

Україну на змаганнях представляють чотири спортсмени – Едуард Трофименко (вагова категорія – до 57 кг), Юрій Шестак (63 кг), Дмитро Рибалко (75 кг) і Степан Грекул (81 кг). Тренер – Сергій Глущенко. Суддівський корпус на турнірі представлений суддею міжнародної категорії AIBA Павлом Василинчуком.

Як повідомляє Боксерська асоціація Сербії, більшість збірних виставили дуже сильний склад боксерів, серед яких – учасники олімпійських кваліфікаційних турнірів, основні претенденти на поїздку на Ігри в Токіо. Зазначено також, що змагання проходять без глядачів, із суворим дотриманням епідеміологічних заходів.

Оскільки велика кількість турнірів у світі відміняється через пандемію Covid-19,  важливість проведення традиційних змагань «Golden Gloves» («Золота рукавичка») неможливо переоцінити. На цьому наголосив один з тренерів Національної збірної України серед чоловіків Валерій Даниленко. «Ми цінуємо кожну наявну можливість провести міжнародні бої. А взяти участь у легендарному турнірі «Golden Gloves» для наших боксерів – велика честь. Враховуючи сильний склад учасників, бої будуть дуже конкурентними. Головне завдання, що стоїть перед нашими хлопцями, це отримати якісну бойову практику», – зазначив один з наставників «синьо-жовтих».

Фінал турніру «Golden Gloves 2020» запланований на неділю, 29 листопада.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.