Олег Кудінов: «Боксери молодіжної збірної України мають змогу брати найкраще у кожного наставника»

Олег Кудінов: «Боксери молодіжної збірної України мають змогу брати найкраще у кожного наставника»

З 2-го по 15 лютого у Харкові на базі ХТЗ молодіжна чоловіча збірна України проводить перший у цьому році навчально-тренувальний збір. Цим збором наша команда фактично розпочала активну підготовку до Чемпіонату світу серед молоді, який у квітні цього року відбудеться у місті Кельце, Польща.  

Про перебіг тренувального процесу та план підготовки на найближчі тижні прес-службі ФБУ розповів старший тренер молодіжної збірної України Олег Кудінов.

– Перш за все хотів би висловити подяку Федерації боксу України, Федерації боксу Харківської області та Міністерству молоді та спорту за чудові умови для тренувань. Зараз  на базі спортивної школи ХТЗ у Харкові з нами займаються близько 35 українських боксерів – це розширений збір «молодіжки» за участю перших, других, третіх і навіть четвертих номерів збірної.

Крім того, з кінця минулого тижня проводимо спаринги з іноземними боксерами. На запрошення Харківської обласної федерації боксу і за моїм погодженням на збір прибули молодіжні збірні Болгарії, Молдови, Хорватії, а також кілька спортсменів з Чорногорії. Разом – близько 60 спортсменів! І всі живуть та тренуються у гарних комфортних умовах! Місця вистачає усім, у приміщеннях та у тренувальних залах тепло. А в українців до того ж є нагода отримати якісну бойову практику в товариських спарингах з представниками інших країн.

– Відразу після збору ви вирушаєте до добре знайомої вам Чорногорії…

– Так, вже 16 лютого у цій країні розпочнеться Міжнародний турнір молодіжних збірних. У ньому братимуть участь чимало сильних збірних, і він стане для нас хорошою перевіркою сил напередодні світової першості! З Чорногорією дійсно пов’язано чимало дуже приємних для нас спогадів – саме там, у Будві, на чемпіонаті Європи-2020 ми завоювали 15 медалей, що є найкращим результатом для молодіжної команди України за всю історію…

– Як ви оцінює нинішню форму своїх підопічних? Адже після виступу на континентальній першості пройшло вже чимало часу…

– Хлопці приїхали на збір добре підготовленими, ні до кого претензій з приводу поганих кондицій в мене не було. Відкрию невелику таємницю: для мене головним індикатором завжди є те, хто як витримує крос. Тож я спочатку запропонував спортсменам біг на відкритому повітрі – добре, що погода у перші дні дозволяла це зробити.

– Які ще цікаві випробування пропонуєте пройти підопічним у рамках збору?

– Програма занять дуже різноманітна. Велика кількість спортсменів, викликаних у табір молодіжної команди України, дозволяє нам більше експериментувати і робити акцент на роботі у парах. Також у рамках дворазових щоденних тренувань хлопці чимало часу займаються на боксерських снарядах. Практикуємо і спільні тренування разом з боксерами збірних Болгарії, Молдови, Хорватії та Чорногорії, серед яких є чимало чемпіонів та призерів молодіжної континентальної першості.

Щоб ще більш урізноманітнити програму збору, деякі тренування проводяться під керівництвом моїх колег по тренерському цеху з інших команд: наприклад, у нас на зборі присутній знаменитий молдавський боксер, бронзовий призер Олімпійських ігор-2008 В’ячеслав Гожан, який радо ділиться своїм багатим досвідом. Зрозуміло, що у кожного тренера свій підхід, але для спортсменів це тільки в плюс, адже вони мають змогу брати найкраще в кожного наставника.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.