Всесвітню олімпійську кваліфікацію відмінено. Ліцензії розігруватимуться на континентальних змаганнях

Всесвітню олімпійську кваліфікацію відмінено. Ліцензії розігруватимуться на континентальних змаганнях

Всесвітню олімпійську кваліфікацію з боксу на Ігри у Токіо-2020 скасовано, а розподіл ліцензій на Олімпіаду проводитиметься на континентальних змаганнях.

Як повідомляється у листі Робочої групи МОК з боксу (BTF), що був надісланий на адресу усіх НОК та Національних боксерських федерацій, рішення про скасування всесвітнього відбору ґрунтується на складній ситуації з COVID-19, вимогах карантину і пов’язаних з цим обмеженнях на міжнародні поїздки, що може вплинути на підготовку спортсменів. При цьому Робоча група МОК наголошує на тому, що здоров’я і безпека спортсменів мають залишатися в пріоритеті.

Вивчивши всі можливі сценарії, BTF вирішила реструктуризувати решту кваліфікації на Ігри-2020.

Ситуація з кваліфікаційними змаганнями

З урахуванням усіх викликів, Європейський олімпійський відбір, який спочатку був запланований на квітень 2021 року, тепер перенесений на червень 2021 (орієнтовні дати – 1—10 червня). Точні дати та місце проведення змагань будуть затверджені пізніше.  

Кваліфікаційний турнір в Америці пройде з 10-го по 16 травня в Буенос-Айресі (Аргентина).

Фінальний ліцензійний турнір на Олімпійські ігри, який повинен був відбутися в Парижі (Франція) у червні 2021 року, проводитись не буде.  

Квота боксерів у Токіо-2020

Слід нагадати, що відповідно до затвердженої раніше формули боксерських змагань у Токіо-2020, право на участь в Олімпійських іграх отримають 286 боксерів (186 чоловіків та 100 жінок). Загалом будуть розіграні 13 комплектів медалей – у восьми чоловічих вагових категоріях та п’яти жіночих. Максимальна кількість учасників від однієї країни – 13.

Кількість ліцензійних місць від кожного окремого континенту і по окремим ваговим категоріям розподілена наступним чином.

Чоловіки:

Жінки:

*Робочою групою МОК з боксу прийнято рішення про те, що 53 ліцензії, які планувалося розіграти на всесвітньому етапі відбору, будуть розподілені між боксерами з найвищим світовим рейтингом, який буде оновлено після завершення континентальних змагань, виходячи з територіальних квот.

Правила кваліфікації та підтвердження ліцензій

Європейська кваліфікаційна олімпійська кампанія відновиться з того моменту, коли її було призупинено 16 березня 2020 року. Офіційне жеребкування, проведене в Лондоні 13 березня 2020 р., та графік змагань залишатимуться чинними.

Слід нагадати, що на цей момент єдиним володарем олімпійської ліцензії з боксу від України є капітан Національної збірної Микола Буценко.

Підтвердження отриманих ліцензій від МОК країни отримають не пізніше ніж через три дні після завершення кваліфікаційних турнірів. В свою чергу у країн-володарів ліцензій буде два тижні на те, щоб підтвердити ліцензію в МОК.

Вікові вимоги та інші критерії

Щоб претендувати на участь в  Олімпійських іграх, боксери повинні народитися між 1 січня 1980 року та 31 грудня 2002 року.

Додаткові критерії для участі: кожен спортсмен (включаючи тих, хто отримає місця по додаткових квотах) повинен взяти участь хоча б в одному кваліфікаційному турнірі на Олімпійські ігри; виступати у тій же ваговій категорії на Олімпійських іграх, в якій він отримав місце за квотою; перед кожним змаганням пройти обстеження та отримати медичний дозвіл на участь відповідно до всіх вимог у боротьбі з пандемією.

Дати проведення XXXII Олімпійських ігор

Нагадаємо, що у березні 2020 року МОК ухвалив рішення про перенесення Олімпійських ігор у Токіо на один рік через спалах пандемії коронавірусу. Головний старт чотириріччя відбудеться з 23 липня по 8 серпня 2021 року.

Нещодавно уряд Японії, а також керівництво Міжнародного олімпійського комітету спростували усі чутки про начебто скасування Олімпіади. Змагання, як переконують організатори, проходитимуть, незважаючи на пандемію COVID-19.

Крім того, як повідомляла прес-служба ФБУ, МОК спільно з Оргкомітетом Токіо-2020 опублікували «посібник» правил поведінки для спортсменів та офіційних осіб під час перебування в Японії.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.