«Странджа 2021»: четверо українців – у фіналі найстарішого турніру Європи!

«Странджа 2021»: четверо українців – у фіналі найстарішого турніру Європи!

У п’ятницю, 26 лютого у Софії відбувся передостанній змагальний день на міжнародному турнірі вищої категорії «Странджа 2021». Найпрестижніші та найстаріші в Європі боксерські змагання увійшли до своєї кульмінації – сьогодні відбулися поєдинки півфінальної стадії.

Слід нагадати, що для Національної збірної України цей турнір є ключовим етапом підготовки до європейської кваліфікації на Олімпійські ігри у Токіо.

У п’ятницю у півфінальних двобоях на турнірі «Странджа» взяли участь шість представників нашої команди, які у підсумку здобули чотири перемоги.

Найбільш переконливим, як завжди, був лідер української збірної, чемпіон світу та Європи Олександр Хижняк. У півфіналі категорії до 75 кг він повністю розбив свого суперника з Молдови Андрія Време, який змушений був припинити поєдинок достроково у третьому раунді.

У півфіналі категорії 69 кг наш Євген Барабанов зустрічався з ще одним представником Молдови Дмитром Галаготом і здобув впевнену перемогу з рахунком 4:1, провівши бій у притаманній для себе агресивній атакуючій манері.

Великі очікування були від чергового поєдинку представника збірної України у суперважкій вазі Цотне Рогави. Втім, його суперник по півфіналу Петар Белберов з Болгарії вже на 16-й секунді першого раунду поскаржився на біль у руці і зрештою відмовився від подальшої боротьби через травму ліктя. Такий безтурботний вихід у фінал, як здалося, скоріше засмутив, ніж порадував нашого спортсмена, та все ж Рогава зберіг більше сил на фінал, в якому у суботу зустрінеться з діючим чемпіоном світу та чемпіоном Азії Баходіром Джалоловим з Узбекистану.

Найприємніший сюрприз цієї п’ятниці стався у бою нашої Анни Лисенко у півфіналі категорії 69 кг проти Навбахор Хамідової з Узбекистану. Поєдинок був досить рівним, та все ж ближче до завершення українка продемонструвала свої найкращі якості і схилила шальки терезів на свою користь, перемігши з рахунком 4:1.  

Невдач у півфіналах зазнали Максим Коц (81 кг) та Юлія Циплакова (57 кг), які поступилися відповідно суперникам з Узбекистану та Болгарії. Обоє наших спортсменів завоювали на турнірі «Странджа» бронзові нагороди!

Таким чином, четверо українців – Олександр Хижняк, Цотне Рогава, Євген Барабанов та Анна Лисенко – виступлять у фіналах у суботу.

Для ознайомлення з докладними результатами півфіналів за 26 лютого перейдіть за нижченаведеним посиланням.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.