У Литві розпочався 16-й міжнародний турнір Дана Позняка: вболіваємо за одного представника України

У Литві розпочався 16-й міжнародний турнір Дана Позняка: вболіваємо за одного представника України

З 10-го по 13 березня у Вільнюсі проходитиме 16-й міжнародний турнір з боксу, названий на честь першого олімпійського чемпіона Литви Дана Позняка. У змаганнях беруть участь молоді спортсмени 2002-2003 років народження. Турнір включений в офіційний календар Європейської конфедерації боксу (EUBC).

Один з найкрупніших молодіжних турнірів імені Дана Позняка стане генеральною репетицією до головного старту року для молодіжних команд – Чемпіонату світу AIBA серед молоді, який відбудеться 10-24 квітня у польському Кельце.

Цього року у змаганнях у Вільнюсі візьмуть участь понад десять збірних команд серед молоді. Україну на турнірі представлятиме один спортсмен – представник Федерації боксу Київської області Дмитро Гриценко, який виступить у ваговій категорії 64 кг. До столиці Литви Дмитро вирушив у супроводі свого тренера – Владислава Стукаленка.

Дан Позняк (1939-2005) – перший олімпійський чемпіон в історії Литви. Він виборов це звання на Олімпіаді у Мехіко в 1968 році. Тричі ставав чемпіоном Європи (1965, 1967 і 1969), один раз – віце-чемпіоном Європи (1963), чотири рази вигравав першість СРСР. У 1995 році Дан Позняк був визнаний найкращим литовським боксером за останні 50 років і увійшов до трійки найкращих литовських спортсменів XX століття.

Всі бої на турнірі будуть транслюватися онлайн. Посилання на трансляцію першого змагального дня, 10 березня – тут. Фінальні поєдинки відбудуться у суботу, 13 березня.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.