Віктор Петров: «Вся увага – до Чемпіонату України серед юніорів, що стартує в Кривому Розі»

Віктор Петров: «Вся увага – до Чемпіонату України серед юніорів, що стартує в Кривому Розі»

З 16-го по 24 березня у Кривому Розі проходитиме Чемпіонат України з боксу серед юніорів. Місце проведення змагань – спорткомплекс «КБ-75».

Майже три сотні найсильніших юних боксерів нашої держави з усіх куточків України протягом наступного тижня змагатимуться за звання найсильніших у 13-ти вагових категоріях. На цьогорічній юніорській першості України передбачений також призовий фонд від одного з організаторів. А саме – Кpuвopiзькою федерацією боксу встановлено такі суми заохочення чемпіонів та призерів: за перше місце на турнірі –10 тисяч гривень, за друге місце – 5 тисяч гривень.

Про свої очікування від турніру в інтерв’ю прес-службі ФБУ розповів старший тренер збірної України з боксу серед юніорів Віктор Петров.

– Про важливість національної юніорської першості говорить вже те, що змагання стануть відбірковими: за їхніми підсумками буде складена збірна України серед юніорів, якій належить виступити на Чемпіонаті Європи свого віку. Першість континенту, у свою чергу, пройде з 12-го по 22 липня у столиці Грузії – Тбілісі.

Звичайно, мені дуже хочеться перевірити хлопців 2005—2006 років народження (саме вони зараз складають юніорський вік у боксі) у бойових умовах. Цього року очікується значна конкуренція! І, незважаючи на велику кількість учасників та боїв, планую переглядати усі без винятку поєдинки. Якщо з хлопцями 2005 року народження знайомий трошки більше, адже вони входили до минулорічного складу збірної, то спортсмени, що народилися 2006-го – це деякою мірою для мене чистий лист. Сподіваюся, цей Чемпіонат України відкриє для нас багато нових імен.

– Наявність призового фонду, який нечасто зустрічається на юніорських турнірах, вплине на стартовий настрій учасників?

– Безсумнівно, фактор грошового заохочення завжди піднімає мотивацію спортсменів. Головне, аби всі переможці були визначені у чесній спортивній боротьбі. Втім, гадаю, ні в кого немає сумнівів у професіоналізмі суддів та рефері, які обслуговують змагання національного рівня.

– Чи правда, що у юніорському боксі часом дуже велику роль відіграє фактор несподіванки?

– Так, абсолютно. Від сенсацій тут не застрахований ніхто. На всіх стадіях відбуваються цікаві конкурентні бої, тож навіть минулорічні чемпіони не можуть вважатися безсумнівними фаворитами у змаганнях. І другий фактор, який додає інтриги – маємо справу ще з несформованими в антропометрії спортсменами, які постійно змінюють вагову категорію, піднімаючись щороку на ступінь, а іноді й на два ступеня вище. Час від час на загальну картину впливає наявність травм та інші важливі компоненти підготовки спортсмена.

Тож, зрештою, лише чемпіонат України розставить все по своїх місцях і сформує попередній кадровий склад збірної. Після цього в рамках підготовки до Чемпіонату Європи передбачені ще два навчально-тренувальних збори. Будуть і внутрішні турніри, на яких боксери зможуть себе проявити і на яких тренерський штаб зможе внести свої корективи – турнір Беладзе у Запоріжжі наприкінці квітня і турнір на призи Данильченка в Харкові у травні.

А поки – вся увага до Кривого Рога. Бажаю всім учасникам змагань удачі, а глядачам – отримати задоволення від яскравих та видовищних боїв за участю наших юних надій – майбутнього українського боксу!

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.