Сенсаційна перемога українця над культовим призером Олімпійських ігор Лоренцо Сотомайором!

Сенсаційна перемога українця над культовим призером Олімпійських ігор Лоренцо Сотомайором!

З 16-го по 21 березня у Стамбулі, Туреччина, проходить Міжнародний боксерський турнір «Босфор». У престижних змаганнях беруть участь 199 боксерів з 23 країн, серед них 136 чоловіків та 63 жінки.

Україна представлена на турнірі чоловічою та жіночою збірними до 22 років під керівництвом відповідно Сергія Глущенка та Володимира Богатиренка.

У четвер у Стамбулі відбулися чвертьфінали. У поєдинках цієї стадії взяли участь 13 українських боксерів.

Один з найцікавіших поєдинків відбувався у категорії до 69 кг серед чоловіків. Суперником українського бійця, представника Одеської області Максима Молодана був надтитулований і досвідчений суперник – Лоренцо Сотомайор з Азербайджана.

Нагадаємо, що на рахунку 36-річного боксера кубинського походження – ціла колекція титулів з найпрестижніших турнірів. Він чемпіон Куби 2009 року і чемпіон Азербайджана 2014-го, переможець Європейських ігор 2015 року в Баку. Виступав за Азербайджан на Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро і завоював срібну медаль!

20-річний уродженець села Андріївка Белгород-Дністровського району Одеської області Максим Молодан сенсаційно переміг у бою на 16 років старшого за себе культового спортсмена і здобув путівку до півфіналу. Цей результат став, безперечно, однією з головних несподіванок турніру в Стамбулі.

Підсумок бою прокоментував особистий наставник Максима Молодана, заслужений тренер України Ігор Юрескул: «Максим спеціально не готувався до поєдинку з Сотомайором. Скажу чесно, ми навіть не робили акцент на персоні його супротивника та його численних титулах. Втім, тим більш значимою є ця перемога, якою ми, звичайно, дуже пишаємося. Знаючи Максима, впевнений, що він робить все для того, аби найкраще представляти Україну за кордоном. Виграш у Лоренцо Сотомайора – безперечно, важлива сходинка на шляху до міжнародного визнання».

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.