Четверо українців – у фіналах ЧС-2021, Руслан Цикало та Денис Салабай – бронзові призери першості світу!

Четверо українців – у фіналах ЧС-2021, Руслан Цикало та Денис Салабай – бронзові призери першості світу!

На Чемпіонаті світу серед молоді-2021, який проходить з 13-го по 23 квітня у місті Кельце, Польща, у вівторок, 20 квітня відбувся день півфіналів. У безпосередньому розподілі медалей взяли участь шість боксерів – членів Молодіжної збірної України.

У підсумку четверо наших співвітчизників успішно подолали півфінальний бар’єр і здобули право поборотися за золоті нагороди! А ще двох боксерів – Руслана Цикало (52 кг) та Дениса Салабая (81 кг) – вже можемо привітати із здобуттям бронзових медалей світової першості!

Відразу скажемо, що нинішній результат – вже надзвичайно успішний для нашої команди! Так, на попередньому чемпіонаті світу серед молоді, що проходив у 2018 році в Будапешті (Угорщина), лише один представник української збірної вийшов у фінали – Марія Ловчинська (+81 кг). Загалом наша команда на минулому турнірі здобула одну срібну та три бронзових медалі.

Повертаючись до подій вівторка, то першою українською фіналісткою Чемпіонату світу стала киянка Христина Лакійчук, яка у категорії до 54 кг здолала у півфіналі полячку Кароліну Ампульську. Українка впевнено перемогла у перших двох раундах, і навіть шалений наступ господарки змагань у фінальному раунді не допоміг їй у підсумку: 4:1 – на користь українки!

Ще більше позитивних емоцій українським вболівальникам боксу додав виступ чоловіків у вечірній сесії: капітан «синьо-жовтої» збірної Юрій Захарєєв (69 кг) одноголосним рішенням суддів переміг кубинського боксера Дані Лафоса, а Бозорбой Матякубов (64 кг) не залишив шансів Жанторо Ташиєву з Киргизстану (теж – 5:0).

Останнім вихід у фінал світової першості оформив Ілля Тогобицький. Суперник з Болгарії не зміг вийти на бій з нашим співвітчизником! Суперником Іллі у фіналі буде росіянин Михайло Усов. Ця пара вже боксувала між собою у фіналі молодіжного чемпіонату Європи, де перемогу здобув Тогобицький і став переможцем Євро-2020.

Нагадаємо, що жіночі фінали на першості світу відбудуться у четвер, а чоловічі – у п’ятницю.

Бажаємо нашим фіналістам успіху у вирішальних двобоях за золоті нагороди!

Також до вашої уваги – детальні результати півфінальних поєдинків 20 квітня та склад фінальних пар.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.