Анна Лисенко виборола третю ліцензію для України на Олімпійські ігри, перемігши у чвертьфіналі росіянку

Анна Лисенко виборола третю ліцензію для України на Олімпійські ігри, перемігши у чвертьфіналі росіянку

Субота виявилася насиченою на події на Європейському ліцензійному турнірі у Парижі та багатою на емоції для українських вболівальників боксу! У поєдинках цього дня взяли участь четверо спортсменів чоловічої та жіночої збірних України, які здобули у підсумку дві перемоги та зазнали двох поразок.

Безперечно, головний позитив пов’язаний з успіхом у чвертьфіналі нашої Анни Лисенко, яка у ваговій категорії до 69 кг перемогла у чвертьфіналі росіянку Саадат Далгатову. Уродженка Дагестану є однією з найбільш досвідчених та титулованих спортсменок у своїй вазі, вона неодноразово ставала призеркою чемпіонатів світу та Європи.

Перший раунд виявився за росіянкою, та вже з другого українка Лисенко почала швидко надолужувати втрачене, і вердикт суддів після завершення всіх трьох раундів глядачі очікували, затамувавши подих. У підсумку три судді віддали перемогу українці, двоє – росіянці. Вихід до півфіналу, а також ліцензія на Олімпійські ігри у Токіо – в активі 29-річної киянки!

Анна Лисенко стала поки що третьою спортсменкою з України, яка забезпечила собі участь у головних змаганнях чотириріччя. Нагадаємо, минулого року у Лондоні першим володарем ліцензії став Микола Буценко, а вже на початку турніру у Парижі ще один квиток до Японії здобув Ярослав Харциз.

На відстань однієї перемоги від участі в Олімпіаді наблизився у категорії понад 91 кг українець Цотне Рогава, який у напрочуд видовищному двобої здолав опір бронзового призера Європейських ігор-2019 Нелві Тіафака з Німеччини.

На жаль, пізнали гіркоту поразки на європейському кваліфікаційному турнірі Сергій Горсков (91 кг), який поступився Владиславу Смяхлікову з Білорусі, та Анастасія Черноколенко (75 кг), для якої нездоланною виявилася титулована спортсменка з Великобританії – чемпіонка світу та Європейських ігор 2019 року Лорен Прайс.  

Європейська олімпійська кваліфікація набрала стрімких обертів. У неділю на турнірі продовжаться бої чвертьфінальної стадії, в рамках якої відбудуться нові вирішальні протистояння. Віримо в збірну України та бажаємо перемоги нашим спортсменам!

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.