«Золота» спроба Олександра Хижняка: анонс фіналу Європейської олімпійської кваліфікації

«Золота» спроба Олександра Хижняка: анонс фіналу Європейської олімпійської кваліфікації

Сьогодні на Європейському ліцензійному турнірі у Парижі відбудеться день фінальних боїв. Нагадаємо, що змагання, в яких боксери Старого Світу виборювали путівки на Ігри у Токіо, розпочалися ще у березні минулого року у Лондоні, але були перенесені через пандемію на 4-8 червня 2021 року до Парижу. У вирішальних боях у столиці Франції взяли участь 168 спортсменів з 37 країн, які в сумі розподілили між собою 77 ліцензій на Олімпіаду.

Національна збірна України завершує турнір із чотирма завойованими ліцензіями: у Токіо-2020 виступлять у складі чоловічої команди Олександр Хижняк, Ярослав Харциз та Микола Буценко, у жіночому турнірі за медалі Олімпійських ігор змагатиметься Анна Лисенко.

Результати фінальних боїв європейської кваліфікації, які відбудуться сьогодні, можуть вплинути на розподіл очок у рейтингу BTF (Boxing Task Force – Олімпійська група з підготовки та організації боксерських ліцензійних турнірів), що у свою чергу матиме значення при посіві на жеребкуванні у Токіо-2020.

Україну у фіналі представлятиме Олександр Хижняк у категорії до 75 кг. У бою за перше місце він посперечається із нинішнім представником Російської Федерації, уродженцем Сімферополя Глібом Бакши, який наразі є діючим чемпіоном світу 2019 року. Суперники зустрічалися між собою у чвертьфіналі ІІ Європейських ігор у Мінську два роки тому, де Хижняк впевнено переміг.

Цікаво, що і Хижняк, і Бакши обидва не боксували у півфіналі Європейської олімпійської кваліфікації – їхні суперники синхронно знялися з боротьби. Фінальний бій між українцем та росіянином відбудеться у рамках вечірньої сесії приблизно о 20.00 за київським часом.

Нагадуємо, що трансляція змагань доступна на Олімпійському каналі – Olympics.com.

Також до вашої уваги за наведеними нижче посиланнями – офіційні результати попереднього дня змагань та склад фінальних пар на вівторок.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.