Українські боксери завоювали на Європейській кваліфікації чотири ліцензії на Олімпійські ігри-2020

Українські боксери завоювали на Європейській кваліфікації чотири ліцензії на Олімпійські ігри-2020

У понеділок, 7 червня на Європейському ліцензійному турнірі у Парижі відбулися поєдинки півфінального раунду, а також стикові бої за право взяти участь у літніх Олімпійських іграх-2020.

У розкладі цього дня значилися протистояння за участю чотирьох українських боксерів. Втім, лідер збірної України Олександр Хижняк так і не вийшов на ринг Le Grand Dôme, адже його суперник по півфіналу – Арман Дарчинян з Вірменії – знявся з подальшої боротьби. Таким чином, полтавчанин Хижняк стане єдиним представником нашої країни у фіналі паризького турніру.

Зрештою, основна увага вболівальників української збірної була прикута до стикового протистояння Євгена Барабанова у ваговій категорії до 69 кг з боксером з Грузії Ескерханом Мадієвим: переможець цієї дуелі отримував заповітну ліцензію на Ігри у Токіо.

Поєдинок виявився дуже відкритим, суперники постійно йшли у розмін. Перший раунд був за грузинським боксером, одне з потраплянь якого в обличчя нашого спортсмена змусило рефері зафіксувати нокдаун. Втім, після цього Євген переломив хід бою – у другій трихвилинці його домінування не викликало сумнівів, що відобразилося і на оцінках суддів.

Доля ліцензії вирішувалася буквально на останніх секундах бою, і передбачити переможця було важко. У підсумку один суддя віддав перевагу українцю, але інші четверо були на  боці грузинського бійця. На жаль, п’ята ліцензія так і не підкорилася збірній України…

Отже, нагадаємо усіх чотирьох героїв «синьо-жовтої» збірної, які потом і кров’ю завоювали право представляти Україну на XXXII літніх Олімпійських іграх:

ЧОЛОВІЧА КОМАНДА

Микола Буценко (57 кг)

Ярослав Харциз (63 кг)

Олександр Хижняк (75 кг)

ЖІНОЧА КОМАНДА

Анна Лисенко (69 кг)

Ще у двох поєдинках півфінального раунду Європейської кваліфікації за участю наших боксерів Фортуна була не на українському боці: Анна Лисенко поступилася чемпіонці світу 2019 року Бусеназ Сюрменелі з Туреччини, а Микола Буценко програв росіянину Альберту Батиргазієву. Втім, і для Миколи, і для Анни результат цього дня вже не мав вирішального значення. Розпочалася підготовка до головного турніру у житті кожного спортсмена – Олімпійських ігор.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.