26 українських спеціалістів пройшли тренерські курси на отримання ліцензії 1 зірка AIBA

26 українських спеціалістів пройшли тренерські курси на отримання ліцензії 1 зірка AIBA

За ініціативи Федерації боксу України з 11-го по 17 червня у Львові пройшли тренерські курси, метою яких є підвищення кваліфікації та отримання  українськими спеціалістами ліцензій рівня однієї зірки AIBA.

Інструктором курсу був член Тренерської комісії AIBA Адам Кусіор. В рамках даних курсів українські тренери пройшли теоретичну та практичну програму, по завершенню якої склали письмовий та усний екзамени. Усі результати тестувань були надіслані до центрального офісу Міжнародної боксерської асоціації.

Цієї суботи на адресу ФБУ надійшов лист від голови Тренерського комітету AIBA Ервіна Каде, в якому повідомляється про те, що 26 тренерів успішно пройшли курси та за підсумком семінару отримують ліцензію рівня 1 зірки. Це – Роман Шкарупа, Денис Густодим, Едуард Савельєв, Віталій Воловик, Артем Гудін, Антон Коссе, Вадим Саласенко, Андрій Сальва, Іван Бабой, Василь Музика, Андрій Бочкур, Генадій Горбатенко, Олександр Шепелюк, Віталій Галімурка, Олександр Улановський, Артем Макогоненко, Абель Хачатрян, Руслан Абрамов, Віктор Цехмейстр, Олександр Саленко, Володимир Сівченко, Володимир Осипчук, Костянтин Гожий, Денис Шалашень, Олександр Міхальов, Ігор Сидоренко.

Важливо відзначити, що отримання ліцензій міжнародного зразка AIBA дозволяє вітчизняним тренерам працювати та секундувати на найкрупніших змаганнях –  Чемпіонатах світу та Європи, та багатьох інших турнірах.

«Тренерські курси були дуже корисні з точки зору отримання теоретичних знань з історії боксу та вивчення правил AIBA, зокрема, як вони змінювалися протягом попередніх десятиліть і аж до нинішнього часу. Хочу зазначити, що кваліфікація українських тренерів з боксу не викликає сумнівів у всьому світі. Наші спеціалісти – серед найкращих, що й довів цей семінар», – поділився враженнями від навчання Артем Макогоненко, чемпіон України та світу з боксу і кікбоксингу.

«Семінар, який був проведений за ініціативи ФБУ у Львові, дав дуже багато всім його учасникам, – вважає тренер-викладач відділення боксу ДЮСШ № 10 міста Києва, наставник віце-чемпіонки світу серед молоді Христини Лакійчук Віктор Цехмейстр. – Авторитетний викладач, член Тренерської комісії AIBA Адам Кусіор має величезний досвід. Особисто я дізнався більше про різні школи боксу, почерпнув знання і з теорії, і з практики нашого виду спорту. Особливо радує те, що отримання сертифікату AIBA дозволить працювати на найбільших турнірах. Дякую Федерації боксу України за таку можливість!»

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.