Збірна України посіла друге місце за кількістю нагород на Чемпіонаті Європи до 22 років: результати фінального дня, фото та статистика

Збірна України посіла друге місце за кількістю нагород на Чемпіонаті Європи до 22 років: результати фінального дня, фото та статистика

В італійському місті Розетто-дельї-Абруцці завершився Чемпіонат Європи-2021 з боксу серед чоловіків та жінок до 22 років, який проходив з 17-го по 24 червня. Збірна України U-22 завоювала на цих змаганнях 11 медалей, серед них 1 золоту, 5 срібних та 5 бронзових. Відзначимо, що за загальною кількістю нагород українці посіли друге місце на цьому престижному турнірі, а за кількістю очок – третє місце (див. – Командний реєстр).

У четвер, 24 червня українські вболівальники підтримували шістьох представників нашої збірної у фінальних боях, і найбільше порадував наш суперважковаговик Дмитро Ловчинський, який в останньому бою вечірньої програми (в Україні вже була глибока ніч) здобув яскраву перемогу над грузинським боксером Ніколозом Бегадзе у категорії +91 кг. На честь Дмитра над ареною пролунав державний Гімн України, який символізував тріумфальний виступ наших боксерів на Апеннінах.

Шкода, але лише одного суддівського балу не вистачило рідній сестрі Дмитра – Марії Ловчинській – для перемоги у фіналі суперважкої категорії серед жінок (+81 кг). У бою проти росіянки Марії Шишмарьової все вирішили якісь міліметри і мікросекунди (рахунок протистояння – 29:28, 28:29, 29:28, 27:30, 30:27 на користь росіянки). Роздільним рішенням суддів чемпіонкою була визнана суперниця нашої спортсменки. 

Прикра неприємність сталася із нашим лідером у категорії до 69 кг Максимом Молоданом. У фінальному бою він був кращим за свого суперника з Росії Івана Ступіна. Цієї ж думки були і судді: з рахунком 29:28, 29:28, 27:29, 29:28, 29:28 переможцем був визнаний українець Молодан! На жаль, через протест, поданий збірною Росії, через деякий час переглядова комісія винесла зовсім інший вердикт. Буквально за лічені хвилини до церемонії нагородження «золото» віддали у руки росіянина. Слід відзначити, що це рішення викликало критику з боку багатьох спеціалістів.

Прикро, але рішення Феміди виявилося не на користь українки Ольги Шалімової (вагова категорія до 48 кг), яка провела драматичний фінальний бій проти італійки Джованни Маркезе. Другий та третій раунди пройшли під диктовку українки, а її суперниця залишила ринг зі скривавленим обличчям. Але у підсумку троє суддів стали на бій Маркезе і лише двоє віддали перевагу Ользі, яка стала срібною медалісткою турніру!

У ваговій категорії до 60 кг Аміна Абрамова поступилася у фіналі дуже сильній суперниці з Великобританії, чемпіонці світу серед молоді Дженні Річардсон і також поклала до своєї скарбнички срібну медаль.

Дуже непростим було завдання у вечірній сесії і у нашого Максима Галінічева. По той бік рингу вийшов Ахтем Закіров, який вже має на своєму рахунку «срібло» чемпіонату Росії серед еліти. Українець виклався на повну, але роздільним рішенням суддів (3:2) росіянин здобув перемогу. А Галінічев на додачу до срібної медалі Юнацьких Олімпійських ігор у Буенос-Айресі 2018 року здобув «срібло» Чемпіонату Європи U-22.

Нагадаємо, що двома днями раніше п’ять боксерів збірної України здобули бронзові нагороди Чемпіонату Європи серед 22-річних. Це – Андрій Єфимович (49 кг), Богдан Толмачов (75 кг), Анастасія Ковальчук (57 кг), Анастасія Шпанюк (75 кг) і Олеся Крисюк (81 кг).

Відзначимо наставників – старшого тренера чоловічої команди Сергія Глущенка та старшого тренера жіночої збірної Володимира Богатиренка, без яких чудовий виступ на першості континенту не був би можливий.

Із вельми серйозним здобутком – 11 медалями – наша команда у п’ятницю повертається додому!  

Результати чемпіонату Європи з боксу серед чоловіків та жінок до 22 років:

Золото
-Ловчинський Дмитро (+91 кг)

Срібло
-Галінічев Максим (52 кг)
-Молодан Максим (69 кг)
-Шалімова Ольга (48 кг)
-Абрамова Аміна (60 кг)
-Ловчинська Марія (+81 кг)

Бронза
-Ковальчук Анастасія (57 кг)
-Шпанюк Анастасія (75 кг)
-Крисюк Олеся (81 кг)
-Єфимович Андрій (49 кг)
-Толмачов Богдан (75 кг)

Також до вашої уваги результати фінальних поєдинків, підсумковий командний залік, рейтинг учасників та інша статистика Чемпіонату Європи. Для завантаження файлів перейдіть за посиланнями.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.