У Харкові стартує Чемпіонат України серед молоді: коментар Олега Кудінова

У Харкові стартує Чемпіонат України серед молоді: коментар Олега Кудінова

З 25 липня по 1 серпня у Харкові відбудеться Чемпіонат України з боксу серед молоді, який цього року присвячений пам’яті Заслуженого тренера України Бориса Андрєєва.  Змагання проходять за підтримки народного депутата України Дмитра Шенцева.

Молодіжна першість України відбудеться на спортивній базі ХТЗ, у чемпіонаті візьмуть участь щонайменше дві сотні спортсменів зі всієї країни.

«Сьогодні проходить засідання мандатної комісії і реєстрація ще триває, тож точну кількість учасників прогнозувати складно. Але впевнено можу сказати про те, чемпіонат буде дуже цікавим з точки зору спортивної боротьби та конкуренції, – відзначив у коментарі прес-службі ФБУ старший тренер збірної України серед молоді Олег Кудінов. –  Важливий момент: за підсумками Чемпіонату сформується новий склад молодіжної збірної України і визначиться головне коло спортсменів, які представлятимуть нашу державу на Чемпіонату Європи серед молоді, який восени відбудеться у Чорногорії.

З переважною більшістю спортсменів я добре знайомий і мав змогу працювати з ними раніше. Для хлопців 2004 року народження наразі дуже відповідальний період – перехід від юніорського боксу до більш старшої вікової групи. Це і більша тривалість раундів (у юніорів вони тривають по дві хвилини, у молоді – по три), й інша психологія… Хотілося б побажати усім спортсменам, щоб цей перехід відбувся для них безболісно, і ті здобутки, які були в них в юніорському боксі, вони змогли акумулювати в нові досягнення на молодіжному рівні».   

Сьогодні, у неділю, пройде жеребкування Чемпіонату України серед молоді, а урочисте відкриття змагань та перші попередні бої відбудуться уже в понеділок. З 27-го по 29 липня продовжиться боротьба на попередніх стадіях змагань. Чвертьфінальні поєдинки призначені на 30 липня, півфінали відбудуться 31-го числа, а в неділю, 1 серпня, у фінальних двобоях визначаться переможці та відбудеться нагородження призерів.

Організатори традиційно планують трансляцію поєдинків онлайн. Слідкуйте за повідомленнями на сторінці ФБУ у Facebook.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.