З 26 липня Маріуполь прийматиме Кубок України серед чоловіків – 53-й Меморіал Макара Мазая!

З 26 липня Маріуполь прийматиме Кубок України серед чоловіків – 53-й Меморіал Макара Мазая!

У найближчий понеділок у місті Маріуполь стартує Кубок України з боксу серед чоловіків – 53-й Меморіал Макара Мазая. Змагання пройдуть з 26 липня по 1 серпня, місцем проведення стане оновлений СК «Іллічівець».

Турнір стане першим змаганням з боксу всеукраїнського рівня серед елітних спортсменів, на якому впроваджені нові вагові категорії, відповідно до змін, прийнятих Радою директорів AIBA. Нагадуємо оновлений перелік з 13 вагових категорій: 48 кг, 51 кг, 54 кг, 57 кг, 60 кг, 63,5 кг, 67 кг, 71 кг, 75 кг, 80 кг, 86 кг, 92 кг, +92 кг.

На змагання з’їдуться близько сотні провідних українських боксерів з усіх куточків країни. Судити турнір буде Микола Каракулов – суддя міжнародної категорії AIBA. Протягом багатьох років він бере участь в суддівстві найпрестижніших змагань (чемпіонати Європи, світу, Олімпійські ігри).

Урочисте відкриття Кубку України та початок попередніх боїв запланований на понеділок, 26 липня. Чвертьфінальні поєдинки пройдуть 30 липня, півфінали – 31-го числа, а фінали відбудуться 1 серпня.

«Такий спорт, як бокс, досить популярний у нашому місті. До того ж, Меморіал Макара Мазая – це один з найстаріших турнірів на пострадянському просторі і в країнах Східної Європи, в цьому році він буде проводитися 53-й раз», – розповів перший віце-президент Федерації боксу Маріуполя Євген Зиков.

«Кубок України – це другий за значенням всеукраїнський турнір серед боксерів елітної категорії. Для наших провідних боксерів це, передусім, гарний шанс знову продемонструвати свої здібності та чудова репетиція напередодні головного всеукраїнського старту року – Чемпіонату України, який пройде в Одесі», – відзначив старший тренер чоловічої збірної України до 22 років Сергій Глущенко.

Кваліфікаційні бої, які пройдуть з 26-го по 29 липня, можна буде побачити на YouТube-каналах Федерації боксу України та місцевого МТВ («Маріупольське телебачення»), який виступає головним бродкастером змагань.

Півфінальні та фінальні бої, які зніматимуться з кількох камер, транслюватимуться в прямому ефірі на провідних всеукраїнських телеканалах – «ДОМ» та Xsport і також на МТВ.

«Особливого статусу Кубку України додає той факт, що за перемогу на турнірі присвоюється звання майстра спорту. Це додає учасникам мотивації. Велика кількість сильних спортсменів представлятиме саме Маріуполь. Вони здатні показати перед рідною публікою яскравий та потужний бокс. Ми очікуємо на справжні безкомпромісні бої. Бажаємо усім учасникам удачі, та нехай переможуть найсильніші!», – додав Євген Зиков.

Слід додати, що на відміну від торішнього Меморіалу Макара Мазая, цього року глядачі зможуть потрапити на турнір за умови дотримання дистанції та наявності маски.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.