Сергій Янчишин: «Вечір боксу UBP 1st Boxing Night-Lviv стане помітною подією в спортивному житті України»

Сергій Янчишин: «Вечір боксу UBP 1st Boxing Night-Lviv стане помітною подією в спортивному житті України»

Президент Львівської асоціації професійного боксу Сергій Янчишин розповів про одну з найбільших спортивних подій цього літа – вечір боксу 1st Boxing Night-Lviv від Ukrainian Boxing Promotion – промоутерської організації, яка є новим амбіційним проектом Федерації боксу України на професійній арені. 

Унікальний вечір боксу 1st Boxing Night-Lviv втілюватимуть у життя спільно Федерація боксу України, Львівська обласна федерація боксу та промоутерська компанія Ukrainian Boxing Promotion. 30 липня в одному з найбільш модних клубів Львова відбудуться бої за участю найактуальніших, найперспективніших боксерів. Саме вони складуть основу проекту UBP, який був створений амбіційною командою  ФБУ. Генеральним партнером заходу є компанія First, яка й дала назву усьому вечору боксу. 

– Наше завдання – вдало провести цікавий вечір боксу, показавши глядачам видовищні поєдинки, і прокласти місток до співпраці в майбутньому. UBP 1st Boxing Night-Lviv-30.07.2021 має закласти традицію регулярних вечорів боксу, які відкриватимуть нові гучні імена, – відзначив в інтерв’ю президент Львівської асоціації професійного боксу та віце-президент Львівської обласної федерації боксу з розвитку професіонального боксу Сергій Янчишин. – Цей вечір боксу, до якого ми зараз підходимо, є результатом спільної роботи та тривалого вироблення самої концепції. Я свого часу очолював промоутерську компанію «Зірки професійного боксу», яка базувалася у Львові. Маю великий досвід проведення спортивних турнірів. Була певна пауза, зараз прийняв для себе рішення повернутися в професійний бокс. 

У вечорі боксу виявили бажання брати участь не лише спортсмени ФБУ, Львівської обласної федерації боксу і промоутерської компанії Ukrainian Boxing Promotion, а й інших промоутерських компаній України.   

Програма UBP 1st Boxing Night-Lviv-30.07.2021 наступна: головним поєдинком вечора боксу буде бій важковаговика Андрія Руденка (Дніпро). Це боксер, з яким я працював ще в аматорах на початку 2000-х років, він став срібним призером чемпіонату України з боксу, потім перейшов до моєї промоутерської компанії «Зірки професійного боксу», але виникли певні моменти і боксерів з цієї компанії ми передали до К2. Він боксував у цій структурі, залишився моїм другом і тепер відгукнувся на запрошення провести головний бій у Львові з італійським боксером. 

Крім того, до нас надійшла пропозиція від промоутерської компанії Sparta Boxing Promotions – у них у ці терміни, 30-31 липня, в Києві планувався турнір. З деяких причин цей турнір не відбудеться, тому вони запропонували провести у Львові 10-раундовий бій – Арам Фаніян має відстоювати титул чемпіона світу WBO Oriental. У цій програмі також будуть задіяні боксери з Ukrainian Boxing Promotion , окрім того виступить львівський суперважковаговик Олександр Гриців, який проведе шість раундів з грузинським боксером. І будуть декілька поєдинків, які представлятиме промоутерська компанія B1 Boxing Promotion. Я завжди був за те, щоб усі промоутерські компанії, всі обласні і міські федерації об’єднувалися під прапором України, щоб ми всі розвивалися і приносили користь нашій державі, олімпійському і професійному боксу. Добре, що є люди, які хочуть робити таку справу. Впевнений, що такі заходи будуть постійними і регулярними не тільки у Львові, а й в інших містах України. 

Супервайзером вечора боксу буде член Виконкому ФБУ, президент Федерації боксу Івано-Франківської області Андрій Савчук. До складу суддівської колегії увійдуть В.Лавренець, В.Фесечко, В.Бабаян, К.Ровенський і Р.Мінгалєєв.

Цей вечір боксу ми проведемо у нічному клубі «Малевич», який знаходиться в центрі Львова. Ми вже неодноразово проводили там змагання з  боксу. У програмі ми плануємо задіяти жіночий бокс. Крім того, буде шоу-програма за участю популярних львівських музикальних колективів «Гламур» і «Шоколадка». 

Повний FightCard вечора боксу 

+91 кг, 8 раундів: Андрій Руденко (Дніпро, 33-5-0, 20) vs Андреа Пеше (Італія, 7-12-3, 2) 

63 кг, 10 раундів: Арам Фаніян (Бровари, Київська обл., 20-1-0, 4) vs Мухаммадсалім Сотволдієв  (Узбекистан, 7-2-2, 3)

+91 кг, 6 раундів: Олександр Гриців (Львів, 3-0-0, 3) vs Паата Адуашвілі (Грузія, 10-31-3, 5) 

76 кг, 4 раунди: Іван Данча (Львів, дебют) vs Максим Бойков (Нововолинськ, дебют)

69 кг, 4 раунди: Ярослав Михалушко (Івано-Франківськ, дебют) vs Олександр Бенідзе (Грузія, 13-30-3, 6)

57 кг, 4 раунди: Анастасія Ковальчук (Умань, 2-0-0, 2) vs Аліна Тернесюк (Київ, дебют)

66 кг, 6 раундів: Богдан Штонда (Київ, 4-0-0, 3) vs Володимир Єрьоменко (Харків, 2-0-1)

61 кг, 4 раунди: Валентин Штонда (Київ, 2-0-0, 1) vs Максим Кравець (Бровари, 2-1-0)

76 кг, 4 раунди: Ростислав Перов (Київ, 1-0-0, 1) vs Віктор Гнатюк (Нововолинськ, дебют)

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.