Артем Юшков: «У бою Усик – Джошуа на наших очах відбудеться битва тактик, битва різних стилів»

Артем Юшков: «У бою Усик – Джошуа на наших очах відбудеться битва тактик, битва різних стилів»

25 вересня – головна подія у професіональному боксі. Подія, до якої безпосередньо причетний наш вітчизняний бокс. Олександр Усик у бою з британцем Ентоні Джошуа побореться за чемпіонські пояси WBA (Супер), IBF, WBO та IBO, якими наразі володіє Джошуа – боксер, який закінчив кар’єру Володимира Кличка.

Хто він, Джошуа? Як зупинити Ентоні? Про переваги та недоліки сьогоднішніх суперників в бою за чемпіонські пояси пресслужба ФБУ  розпитала віцепрезидента Федерації боксу України Артема Юшкова.

‒ Передусім – питання про значення цього поєдинку. Однозначний бій року?

‒ Для багатьох – навіть більше. Для Усика – ключова подія за весь час виступів у суперважкій ваговій категорії.

‒ «Залізний» Джошуа все ж не завжди такий вбивчий: ранніх перемог (перші три раунди) не було років п’ять, двічі перемоги він здобував рішенням суддів, а не достроково…

‒ Він вийшов на топ-рівень – було б смішно вимагати за таких обставин суто ранніх «вбивств». Боксер вирішує завдання, завдання – здобути перемогу, перемога може бути здобутою в будь-який із дозволених правилами способів. Перемога за результатом всіх 12 раундів – така ж перемога, як і інші.

‒ Вважається, що Усик крутий у таймінгу…

‒ Останні бої Джошуа показують, що він теж досить впевнено розпоряджається часом поєдинку та знає, коли включатися, а коли сидіти в засідці.

‒ Усик – не фаворит у букмекерів, але й Джошуа не має тієї переваги, як перед деякими попередніми поєдинками…

‒ Це логічно. Пара дійсно підібралася дуже крута – на наших очах відбудеться битва тактик, битва різних стилів. До того ж, у Джошуа велика перевага у зрості та розмаху рук, це теж не можна ігнорувати. Але в цілому, я погоджуся з оцінкою експертів – це буде бій гідних суперників, і якщо й є перевага в господаря бою, то не така велика, щоб щось чітко прогнозувати.

‒ Всім відомі козирі обох боксерів. Але чи зможуть вони всі їх показати?

‒ До речі, хороше питання. Вони блискуче розібрали одне одного. Я чув, що Джошуа взагалі змінив всю підготовку під Усика – тому що українець дуже швидкий, адаптивний боксер. Це правильне рішення від британця. І я навіть не сумніваюся, що штаб Саші так само розбирає Ентоні й готує свої сюрпризи.

‒ Для обох боксерів це особливий бій, але для кого він важливіший? Скажімо так, Джошуа – це найбільше випробування в кар’єрі Усика?

‒ Джошуа – найсильніший суперник Усика? Запитайте, чи Саша найсильніший суперник Ентоні.

‒ І яка ваша думка?

‒ Думаю, для обох це буде найсильніший суперник на професіональному рингу. Але не забувайте: Усик – це ще й олімпійський чемпіон. Цей досвід зіграє свою роль.

‒ Якими будуть наслідки бою?

‒ Переможець – ким би він не був – зробить черговий крок у своїй кар’єрі. Навіть не так – ривок. Олександр Усик заслужено підійшов до цього досягнення. Я, як, думаю, і всі наші земляки, буду вболівати за нашого непереможного великого чемпіона.

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.