Персона дня. Сергій Горсков: «Мотивації вистачає – ставати краще, йти до своєї мети і мрії»

Персона дня. Сергій Горсков: «Мотивації вистачає – ставати краще, йти до своєї мети і мрії»

Вже кілька років Сергій Горсков є одним з основних боксерів Національної збірної України, і на нього, безперечно, покладаються великі надії на престижних міжнародних турнірах. Цього місяця Сергій в черговий раз завоював золоту медаль на Чемпіонаті України в Одесі, перемігши у категорії до 86 кг. Невдовзі на харків’янина очікує ще складніший виклик – представити Україну на Чемпіонаті світу серед чоловіків у Сербії. Пропонуємо до вашої уваги інтерв’ю спортсмена у традиційній рубриці «Персона дня».

1. Чому бокс та із чого все починалося?

«Все починалося у 2013 році. На той час я вже був чемпіоном України з кікбоксингу і пробував себе в змішаних єдиноборствах. Але ще з дитинства мені було цікаво спробувати себе в боксі, бо тоді була ера братів Кличків. А в 2012 році, коли наша боксерська збірна тріумфально виступила на Олімпійських іграх у Лондоні, бажання стало ще більшим. Щойно я переїхав до Харкова для навчання, то пішов у секцію боксу. Відразу потрапив до хорошого тренера, який прищепив любов до цього виду спорту».

2. Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

«Мотивації вистачає – ставати краще, йти до мети і мрії (олімпійської медалі) і, звичайно ж, радувати людей, які в мене щиро вірять і підтримують».

3. Ваше життєве кредо…

«Дорогу здолає той, хто йде! Одного бажання мало, потрібно виконати багато роботи, щоб прийти до чогось».

4. Чи є місце страху в боксі?

«Когось страх може підштовхнути на поліпшення себе, а когось – навпаки, змусити капітулювати. Все індивідуально. Що стосується мене, я не відчуваю страху перед виходом на ринг або в переддень змагань. Є певні хвилювання стосовно того, що не хочу когось підвести, не дати результат. Але я з цим справляюся!»

5. Яким був ваш найважчий бій і чому?

«Не можу виділити один важкий бій, їх дуже багато. Дуже рідко поєдинки бувають легкими. Кожен боксер виходить проти тебе з однією метою – не програти. В цьому і є сила і складність цього виду спорту».

6. Ваша найважливіша поки що перемога – це…

«Найважливіший поки результат для мене – це, напевно, коли вперше потрапив у призові місця Чемпіонату України і тим самим увійшов до складу збірної. Через рік після цього вже виграв національну першість, а потім посів друге місце на Чемпіонаті Європи до 22 років».

7. Яку мету переслідуєте в боксі?

«Завоювати олімпійську медаль, а після цього – і пояс чемпіона світу серед професіоналів».

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.