Персона дня. Роберт Мартон: «Якщо правильно використовувати страх, він допомагає»

Персона дня. Роберт Мартон: «Якщо правильно використовувати страх, він допомагає»

Мукачівець Роберт Мартон на початку вересня здобув звання чемпіона України в Одесі. Для 24-річного спортсмена це перше «золото» національної першості серед дорослих. Сьогодні спортсмен Національної збірної України став героєм рубрики «Персона дня» та відповів на запитання прес-служби ФБУ.

1. Чому бокс та із чого все починалося?

«У п’ять років батько записав мене на бокс і повідомив мені про це. Я прийшов до боксерської зали, вдягнув свої перші рукавички і… вже на першому тренуванні отримав по повній програмі (посміхається)! Вже за місяць у мене був перший турнір, в якому я, звичайно, програв. Але мені дуже сильно сподобалася атмосфера змагань, і я продовжив тренування! І… так і залишився у боксі. Займаюся ним уже 19 років!

2. Що вас мотивує кожного дня виходити на тренування?

«Ціль та мрія!»

3. Ваше життєве кредо…

«Намагаюся бути чесним з собою та з людьми, які мене оточують, та досягати поставлених цілей. Мені здається, що це непоганий принцип, яким варто керуватися у своєму житті».

4. Чи є місце страху в боксі?

«Якщо людина вміє правильно використовувати страх і скеровувати його на користь собі, то страх буде лише допомагати. Адже коли відчуваєш страх, то насправді можеш зробити набагато більше, ніж коли його зовсім немає».

5. Яким був ваш найважчий бій і чому?

«Не можу обрати якийсь один поєдинок. Кожен бій для мене по-своєму цікавий і важкий».

6. Ваша найважливіша поки що перемога – це…

«…Золота медаль на Чемпіонату світу серед юніорів 2013 року, який проходив у Києві. Для мене це була перша серйозна заявка на міжнародній арені. Звання чемпіона світу – багато значить! Намагатимуся повторити цей результат вже серед дорослих – на першості планети, яка відбудеться вже за кілька тижнів у Сербії».

7. Яку мету переслідуєте в боксі?

«Мрію зібрати всі титули в олімпійському боксі – здобути перемоги на чемпіонатах Європи та світу і, звичайно ж, виступити на Олімпійських іграх. І після цього – перехід у професіонали, де також мрію про великі поєдинки та хочу завойовувати чемпіонські пояси, здобути звання абсолютного чемпіона світу. Саме ця мрія мотивує рухатися далі».

ЗАЛИШИТИ Коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.